Utrecht deelt relatief weinig coronaboetes uit

In het Griftpark werden vakken gezet om afstand te houden
In het Griftpark werden vakken gezet om afstand te houden © RTV Utrecht
UTRECHT - In de stad Utrecht zijn in vergelijking met andere grote steden relatief weinig coronaboetes uitgedeeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
In Utrecht werden 10,4 boetes uitgedeeld per 10.000 inwoners. In Den Haag waren dat er bijvoobeeld anderhalf keer zo veel en in Rotterdam werd zelfs meer dan twee keer zo vaak een coronaboete uitgeschreven. Koploper is Nijmegen, waar met 32,5 boetes per 10.000 inwoners ruim drie keer zo vaak een coronabekeuring werd gegeven.
De Volkskrant baseert zich op cijfers in de periode tussen 23 maart en 28 juni. De boetes zijn opgelegd op basis van de noodverordeningen. Daarin geldt onder meer een verbod op samenkomsten en is het houden van anderhalve meter afstand verplicht.
Al langer is er kritiek op het uitdelen van de coronaboetes omdat in de ene plaats de regels veel strenger zouden worden nageleefd dan in de andere plaats. Volgens de Volkskrant blijkt uit de cijfers dat burgemeesters hun stempel hebben gedrukt op het boetebeleid in hun gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.