RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tentoonstelling over empathie in IJsselstein actueel door coronacrisis

1/6
IJSSELSTEIN - Of het nu blijdschap, pijn of verdriet is, ons empathisch vermogen zorgt ervoor dat we ons kunnen inbeelden hoe een ander zicht voelt. Museum IJsselstein stelde een expositie samen over dit maatschappelijke thema.

 Conservator Nikkie Herberigs van Museum IJsselstijn. Conservator Nikkie Herberigs van Museum IJsselstijn. | Foto: RTV Utrecht

Vorig jaar startten we met de plannen van een tentoonstelling over empathie, legt conservator Nikkie Herberigs uit. Niemand had toen kunnen bedenken hoe actueel dat onderwerp zou worden. Door het corona virus is ons empathisch vermogen als het ware opgelicht. Mensen die hun eigen gezondheid op het spel zetten om anderen te helpen. Mensen die klappen als dank en steun.

Empathie is het vermogen je in de ander te kunnen verplaatsen. We worden ermee geboren. Het is simpelweg een hersenfunctie, geen keuze. En niet alleen wij mensen kunnen het, ook dieren zijn in staat tot empathie, zelfs muizen. Je eigen belang aan de kant zetten voor de ander. Jezelf isoleren, of juist blootstellen, om een ander te beschermen. We worden onderdeel van de situatie van een ander.

De tentoonstelling is in het museum en door de stad heen te zien. In de kasteeltoren is een fototexpositie samengesteld door de bekende fotograaf Koos Breukel. Breukel volgt mensen uit zijn omgeving en laat zo alle dierbare momenten van het leven zien zoals geboorte, leven, verval en dood.

 Koos van Breukel fotografeerde zijn overleden moeder. Koos van Breukel fotografeerde zijn overleden moeder. | Foto: RTV Utrecht

De expositie is tot en met 31 januari te bezichtigen in en rond museum IJsselstein.


 Foto's Koos van Breukel. Foto's Koos van Breukel. | Foto: RTV Utrecht

 De Wereld Vlag van Sarah van Sonsbeek. De Wereld Vlag van Sarah van Sonsbeek. | Foto: RTV Utrecht

Expositie over Empathie in IJsselstein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -