RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tippelzone Europalaan Utrecht eind juli weer open

UTRECHT - De tippelzone aan de Europalaan in Utrecht kan waarschijnlijk eind juli weer open. De gemeente Utrecht verwacht dat er dan met de nodige aanpassingen weer "gezond en veilig" kan worden gewerkt.

De tippelzone ging op 16 maart op slot, als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Nu sekswerkers sinds 1 juli hun beroep weer uit mogen oefenen, wil de gemeente De Baan aan de Europalaan ook weer open hebben.

Protocol
In samenspraak met de sekswerkers is naast het protocol van de branche een aanvullend protocol opgesteld voor de tippelzone. De richtlijnen moeten volgens de gemeente "voldoende waarborgen bevatten voor hygiŽnisch, gezond en veilig werken". Ook komen er aanpassingen aan de zogenoemde huiskamer op de zone, zoals het plaatsen van een afdak en een extra sanitaire gelegenheid. Als de GGDrU de aanpassingen goedkeurt kan de tippelzone weer open.

De gemeente verwacht overigens niet dat het meteen storm gaat lopen: "Het is de verwachting dat er wat aanlooptijd nodig is voordat sekswerkers en klanten weer terug zijn. We zullen samen met hulpverlening blijven monitoren hoe het gaat en waar nodig acteren."

Dicht
De heropening van de tippelzone is maar tijdelijk, want De Baan moet volgend jaar juli definitief dicht. Op die plek komt een nieuwe woonwijk en het is niet gelukt de tippelzone te verplaatsen. De gemeenteraad heeft uiteindelijk besloten dat er nu een einde komt aan de legale straatprostitutie in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -