Sinterklaas neemt dit jaar roetveegpieten mee naar Zeist

© RTV Utrecht
ZEIST - De gemeente Zeist is om: vanaf dit jaar zijn alle pieten geschminkt als roetveegpiet. De Sinterklaas Intocht Zeist Organisatie (SIZO) zegt met de beslissing in te spelen op ontwikkelen en de lijn van de landelijke intocht en het Sinterklaasjournaal te volgen. "Het gaat om een kinderfestiviteit, waar iedereen zich in moet kunnen vinden."
Het bestuur van de gemeente staat achter het besluit van SIZO. Burgemeester Koos Janssen: "In Zeist is iedereen welkom. We vieren graag een mooi kinderfeest met elkaar, een kinderfeest dat past en meegroeit in deze tijd."

Discussie

Veel Utrechtse gemeenten zijn ondertussen overgestapt op roetveegpieten, maar in onder meer Soest, Houten en Nieuwegein zijn nog discussies. Daar worstelen ze bijvoorbeeld met de vraag of roetveegpieten niet worden herkend door bijvoorbeeld kinderen uit de buurt. De Houtense hulpsint riep daarom vandaag op tot een goed gesprek over de toekomst van Piet in zijn gemeente.
In Zeist zijn de voorbereidingen voor de intocht op 14 november ondertussen gestart. Door het coronavirus is het nog onduidelijk hoe de intocht eruit komt te zien. "Uiteraard zit Sinterklaas samen met de organisatie vol met ideeën om de Sint en zijn kleurrijke gevolg op een feestelijke manier te verwelkomen. Zowel bij de intocht in Zeist als op het Slot van Sinterklaas", aldus SIZO.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.