Stadscamping RAUM opent de deuren, maar slapen kan je er niet

UTRECHT - In Leidsche Rijn is vandaag stadscamping RAUM geopend op het Berlijnplein. Net als voorgaande edities is er genoeg te beleven voor jong en oud, maar dit jaar wordt er niet gekampeerd op het terrein in verband met de coronamaatregelen. Vandaar de leus: 'Spelen doe je bij RAUM, slapen doe je thuis'.

Campinggevoel

De stadscamping is zes weken geopend. Het doel van RAUM is om het vakantiegevoel naar de stad te halen. Er is een jeu de boules baan, er staat een kast vol spelletjes en in de campingwinkel is er een speciaal ontworpen vakantieboek te koop. "Het gaat ons vooral om het vakantiegevoel", vertelt directeur Donica Buisman. "Op vakantie wil je nieuwe dingen ontdekken, spelen en onthaasten. Dat kan hier ook."
Stadscamping Raum opent op het Berlijnplein in Leidsche Rijn
Je vindt er decorstukken van verschillende kunstenaars die de camping een buitenlands tintje geven. Zo kan je relaxen in het pierenbadje met op de achtergrond een schildering van de Costa del Sol, tien meter verder vind je een 'vijflandenpunt'.
Producent Joost Ruijter heeft dit jaar extra zijn best gedaan om nog meer activiteiten aan te kunnen bieden, zegt hij. Ruijter: "We hebben bijvoorbeeld een 'stadssafari' waarbij je op zoek moet naar eetbare planten in Leidsche Rijn. Daarnaast hebben we heel veel verschillende workshops waar je gratis aan kunt deelnemen. Denk aan een graffitiworkshop, skateles of een yogasessie. Ik ben heel blij dat we die combinatie van sport, spel en gezelligheid kunnen aanbieden."
© RTV Utrecht

Voor de stad

Hoewel iedereen welkom is op het terrein, is de organisatie dit jaar meer dan ooit gericht op de stad, nu veel Utrechters niet weggaan deze zomer. "We hebben het bijvoorbeeld ook helemaal opgezet met ontwerpers en organisaties uit Utrecht," vertelt Buisman.
Martin Breij, die er elke vrijdag met zijn kleinzonen op uit trekt, is blij met de stadscamping. "Ik vind het echt prachtig wat ze hier allemaal neer hebben weten te zetten met zo weinig middelen", zegt hij terwijl hij de jongens vooruitduwt in een kano op wielen. Die lijken zich inderdaad prima te vermaken. Als opa zegt dat hij naar huis wil protesteren ze: "We willen nog niet weg!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.