RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lhbt-rel Nieuwegein en Poolse ex-partnerstad nog niet klaar

1/2
NIEUWEGEIN - Wereldnieuws was het: Nieuwegein zegde de vriendschap met het Poolse Pulawy op omdat de stad een 'lhbt-ideologie-vrije zone' instelde. Nieuwegein stuurde een brief waarin de gemeente zijn zorgen uitspreekt, maar de Poolse burgemeester zegt die brief niet te hebben ontvangen. Wethouder Marieke Schouten: "Wij hebben de brief in ieder geval zeker wel verstuurd."

Wethouder Marieke Schouten in gesprek met presentator Maya Eksteen op Radio M Utrecht


Vervreemdend, noemt Schouten de plotsklapse aandacht. De wereldpers zat achter de wethouder aan nadat ze de naam Pulawy symbolisch afplakte op een welkomstbord in Nieuwegein. Onder meer op de website van het Amerikaanse CNN doet ze haar zegje. Schouten: "We hebben op verzoek van de gemeenteraad een gebaar gemaakt om de lhbt-gemeenschap te steunen, vooral in Pulawy maar het blijkt dat het overal ter wereld reacties losmaakt."

De onenigheid tussen de twee voormalige vrienden begint langzamerhand op een soapserie te lijken. Nieuwegein stuurde een brief waarvan de burgemeester van Pulawy zegt die nooit ontvangen te hebben. De Poolse burgemeester zegt op zijn beurt een brief naar Nieuwegein te hebben gestuurd en ook die brief heeft zijn bestemming niet bereikt. Schouten: "Deze week kwam, via een journaliste, een statement op ons bord. Dat is al vroeg in het jaar geschreven maar dat hebben wij niet rechtstreeks ontvangen."

Wat Schouten betreft is het in ieder geval goed dat er nog een soort van communicatie is. Wat haar betreft komt er dan ook snel een gesprek met de burgemeester van Pulawy. Schouten: "Ik ben een groot gelover in de dialoog, ook al ben je het niet met elkaar eens."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -