Politie Woerden waarschuwt voor inbrekers: 'Verfstrepen wijzen op mogelijke voorverkenning'

© Politie Woerden
WOERDEN - De politie in Woerden waarschuwt voor inbrekers in de wijk Molenvliet. Op meerdere huizen werden kleine geverfde strepen aangetroffen. "Er is een grote kans dat deze strepen geplaatst zijn door inbrekers bij een voorverkenning", schrijft de politie.
Het betrof woningen aan de Weidebloemenlaan, Vaartuigenlaan, Boterbloemweide en Sleper. "De exacte betekenis van de strepen weten wij niet, maar het is in ieder geval erg verdacht", aldus de politie.
Op Facebook roept de politie iedereen op om bij het aantreffen van deze strepen deze weg te halen. Ook is het handig om buren te informeren. "Hoe meer mensen oplettend zijn in de wijk, hoe groter de kans is dat de inbrekers geen mogelijkheid zien om in te breken."
Overigens is de landelijke politie niet zo zeker over het gebruik van tekens om informatie te geven over bijvoorbeeld de aanwezigheid van waardevolle spullen. "Het is mogelijk dat dit op kleine schaal gebeurt, maar er zijn geen universele tekens vastgesteld waarmee inbrekers op grote schaal met elkaar communiceren", schreef de politie eerder.
Soms worden markeringen ook aangebracht bij de aanleg van bijvoorbeeld glasvezel. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug gebeurde dat om aan te geven bij welk huis er een kabel naar binnen moest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.