RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Podcast Blik op Overvecht: "Organiseer meer sport voor de jongeren"

UTRECHT - "Je realiseert je in wat voor omgeving je leeft en je leert daarmee ook de juiste keuzes maken." Dat zegt Jamil Chami in de podcast Blik op Overvecht. Hij woont al zijn hele leven in de Utrechtse wijk en kent het als geen ander.

Overvecht heeft een slecht imago. Zo ervaren veel inwoners het als een onveilige wijk waar veel overlast is van jongeren en veel criminaliteit, zoals drugshandel. Jongeren komen daardoor in de verleiding het verkeerde pad op te gaan, maar als ze steviger in hun schoenen staan dan maken ze sneller de juiste keuze en daar kan sport bij helpen vindt Chami.

Activiteiten
Chami heeft zelf veel baat gehad bij Taekwondo, een sport die hij van jongs af aan doet. Hij vertelt dat sport hem vroeger goed geholpen heeft. "Als mijn vrienden iets wilden gaan doen waar ik mij niet fijn bij voelde, zoals een beetje kattenkwaad uithalen, dan trok ik mij terug. Dat was zeker niet makkelijk. Dan was het van 'o, je durft het niet of je kan het niet'. Maar dat ik nee durfde te zeggen kwam door taekwondo. Ze hadden wel respect voor mij door mijn sportprestaties."De gemeente Utrecht heeft veel extra geld uitgetrokken om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Na de zomer wordt er verder gedebatteerd over de plannen voor Overvecht. Jamil Chami weet wel waar dat geld naartoe moet. "De jongeren moeten meer ge´nspireerd worden met sport. Ze moeten hun jonge jaren goed kunnen invullen met activiteiten waar ze wat van kunnen leren, zodat ze in hun leven de goede keuzes leren maken."

Meer over Jamil Chami in deel 1 van de podcastserie 'Blik op Overvecht'.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -