RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts kinderdagverblijf tijdelijk dicht; vier medewerkers besmet met coronavirus

UTRECHT - Kinderdagverblijf en BSO De Boerderij in Leidsche Rijn sluit tijdelijk de deuren vanwege Covid-19. Vier van de medewerkers blijken positief getest op het virus. Volgens de organisatie is er nu geen andere mogelijkheid dan tijdelijk sluiten. De sluiting geldt voor in elk geval één week.

Toen bleek dat één van de medewerkers corona had, werd een deel van de medewerkers naar huis gestuurd om verdere verspreiding te voorkomen. Later bleken nog drie anderen het virus te hebben. Ze zitten nu in thuisisolatie. Hoe en wanneer ze het virus op hebben gelopen, is niet bekend.

De kinderopvang, die bij het Máximapark zit, geeft aan niet te sluiten op last van de GGD maar vanwege de kleinere bezetting. Ook willen ze geen onnodige risico's op verdere verspreiding nemen.

De kinderopvang schrijft in een bericht op de site de sluiting vervelend te vinden. Of ouders een vergoeding krijgen, is nog niet bekend. In overleg met de oudercommissie wordt dit onderzocht.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -