RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dronken bestuurder rijdt kilometers over trambaan en beschadigt traject

UTRECHT - Een beschonken bestuurder is gisteravond door de politie van de trambaan geplukt in de Utrechtse wijk Oost. De automobilist bleek al vanaf het centrum de trambaan opgereden te zijn. Het traject is bij de actie flink beschadigd geraakt.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er een voertuig op de trambaan reed. Dat was op de overgang van de Koningsweg naar de Laan van Maarschalkerweerd, bij de velden van SV Kampong.

De bestuurder was "zwaar beschonken", schrijft de politie op Instagram. "Wij zijn heel blij dat er geen slachtoffers gevallen zijn."

De provincie, die de Uithoflijn beheert, baalt enorm van de actie. "We gaan de financiŽle schade verhalen op de dader", zegt een woordvoerder. Het is al de tweede keer in een jaar dat iemand met een auto de trambaan op rijdt. De provincie roept mensen met klem op daarmee te stoppen.

De schade aan de rails is inmiddels hersteld. De tramritten van morgen (maandag) kunnen dus gewoon doorgaan. Op zondag rijdt de Uithoflijn niet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -