Verfstrepen in Woerden blijken van gemeente, politie door het stof om 'nepnieuws'

© Politie Woerden
WOERDEN - Ze schreven het bericht "met alle juiste bedoelingen" op Facebook: de politie Woerden waarschuwde inwoners van de wijk Molenvliet voor een geverfde, witte streep op hun huis. Dat zou namelijk het werk van inbrekers kunnen zijn. De vork bleek anders in de steel te zitten: de gemeente had de strepen geplaatst voor een kabelbedrijf.
Op hun Facebookpagina gaat de politie Woerden door het stof. "We willen onze excuses aanbieden voor het verspreiden van nepnieuws", valt er te lezen in het aangepaste bericht. "Hoewel onze intenties puur waren, bleek dat wij het fout hadden."
Ook biedt de politie haar excuses aan aan het bedrijf dat de kabels zou gaan trekken in de Woerdense wijk. In het bericht werd bewoners namelijk aangeraden om de strepen te verwijderen als ze werden aangetroffen. "Mogelijk heeft het bedrijf nu best veel moeite om de kabels op de juiste plek te leggen."
Het bericht werd veel bekeken en gedeeld. De politie schreef daarin de exacte betekenis van de strepen niet te kennen, maar het "in ieder geval erg verdacht" te vinden. Er werd gesuggereerd dat inbrekers de strepen gebruikten om aan te geven welke bewoners op vakantie gaan.
Toch raadt de politie mensen nog steeds aan om scherp te zijn op verdachte situaties. "Voorkomen is beter dan genezen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.