Tour de Schalkwijk door corona nu op de gewone stadsfiets

SCHALKWIJK - De traditionele Tour de Schalkwijk kon dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Elk jaar organiseren vrijwilligers in Schalkwijk de wielerronde aan het begin van de vakantie, maar de racefietsen blijven vandaag in de schuur staan.
Kinderen verzamelen bij de kerk voor de fortenjacht.
Kinderen verzamelen bij de kerk voor de fortenjacht. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
De organisatie van de Tour de Schalkwijk heeft wel iets anders verzonnen, vertelt Nicky Sturkenboom. "We hebben zitten kijken hoe we toch een leuke start van de vakantie konden realiseren voor de kinderen en uiteindelijk zijn we tot het besluit gekomen een zo coronaproof mogelijk activiteitenweekend te organiseren."

Stadsfiets

Onderdeel van het weekend is de fortenjacht, een alternatieve vossenjacht, waar zo'n 100 kinderen vandaag in kleine groepjes aan meedoen. Ze verzamelden zich vandaag bij de kerk middenin het dorp. Het is de bedoeling dat ze vossen spotten en daarmee letters verzamelen op de gewone stadsfiets.
Op de gewone fiets rijden de kinderen door Schalkwijk.
Op de gewone fiets rijden de kinderen door Schalkwijk. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Nick, één van de deelnemers had graag weer meegedaan met de wielerronde. "Ik vind het best jammer dat het niet op de racefiets is nu. Vorig jaar wel en toen was ik best goed. Toen was ik voor de eerste keer 39ste geworden."
Het is heel zuur. Vooral na vorig jaar toen we de vijftigste wielerronde hadden.
Nicky Sturkenboom, organisatie Tour de Schalkwijk
Nicky Sturkenboom van de organisatie vindt het zelf ook jammer, maar ze hoopt dat de kinderen zich alsnog vermaken. Ze zit nu al voor het derde jaar in de organisatie en had graag weer een wielerronde georganiseerd. "Het is heel zuur. Vooral na vorig jaar, toen hadden we de vijftigste wielerronde en dan verwacht je toch door te kunnen pakken het jaar daarna, maar dat is dan niet mogelijk door omstandigheden."
De eerste letters hebben ze binnen.
De eerste letters hebben ze binnen. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
De kinderen doen allemaal enthousiast mee met het verzamelen van de letters tijdens de fortenjacht. Volgend jaar hopen ze in Schalkwijk gewoon weer op een echte wielerronde op de racefiets door het dorp.
Tour de Schalkwijk op de gewone fiets

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.