Houtense burgemeester Gilbert Isabella kiest voor kaal vanwege auto-immuunziekte

HOUTEN - Gilbert Isabella heeft een opvallend nieuw kapsel. De burgemeester van Houten heeft alopecia, een ziekte die leidt tot haarverlies en kale plekken, en besloot daarom zijn haar af te scheren.
De burgemeester van Houten.
De burgemeester van Houten. © Gilbert Isabella, Facebook
Isabella maakte het nieuws zelf bekend op zijn Facebookpagina en plaatste daar meteen een foto van zijn nieuwe coupe bij. "In plaats van met kale plekken op mijn hoofd rond te lopen, heb ik besloten om mij een nieuwe 'zomerlook' te laten aanmeten."
Alopecia areata is een auto-immuunziekte die leidt tot kale plekken in het haar of de baard. Het haar komt soms terug. Er is geen behandeling voor de ziekte. Ook de oorzaak is niet duidelijk.
Isabella zegt dat hij tot nog toe vooral positief commentaar krijgt op zijn nieuwe kapsel. "De reacties variëren van 'even wennen' tot 'lekker sportief'.

'Het is maar haar'

Vorige week ging RTV Utrecht op bezoek bij de 23-jarige Lotte Boon. De student heeft ook alopecia areata en draagt daarom een pruik.
Student Lotte Boon vertelt over het hebben van alopecia
In de documentaire 'Het is maar haar' vertelt zij over haar leven. Lotte en documentairemaakster Lauren kregen hartverwarmende reacties op de film die werd uitgezonden bij de NPO. "Ik hoop dat we kaalheid bij vrouwen meer kunnen normaliseren met onze film, want het is maar haar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.