Eis: cel voor mishandelen buschauffeur Soest

SOEST - De officier van justitie in Utrecht heeft maandag een jaar cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen de 19-jarige Abdelmallak B. uit Soest. De aanklager achtte bewezen dat B. begin februari in Soest een buschauffeur zwaar heeft mishandeld.
B. nam op een zaterdagavond in Soest lijn 70 naar Hilversum. Hij beledigde de chauffeur bij het instappen en moest de bus uit. Hij nam echter plaats achter in de bus en liep daarna naar de chauffeur terug om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Vervolgens sloeg hij de chauffeur.
B. vertelde op de zitting dat de chauffeur eerst sloeg, maar daar is volgens de rechtbankpresident op camerabeelden niets van te zien.
De chauffeur liep een verbrijzelde oogkas en gebroken jukbeen op. Het is nog niet duidelijk of hij volledig herstelt. Begin februari was het opvallend vaak raak op lijn 70 in Soest.
De aanklager benadrukte dat iedere dag ergens in Nederland een buschauffeur wordt bedreigd of mishandeld. In dit soort zaken worden hogere straffen geëist, vertelde de aanklager. Hij vergeleek de positie van buschauffeurs met die van agenten of ambulancemedewerkers.
De verdachte die steeds had gezwegen, bood op de zitting zijn excuses aan. Hij vertelde ook dat hij niet op de oogkas van de chauffeur had gemikt. Hij had hem eigenlijk op zijn kin willen raken. De verdachte is vaker veroordeeld voor soortgelijke feiten. De rechtbank doet op 30 maart uitspraak.

Busgeweld in Soest, een terugblik
Justitie over eis in zaak busterreur Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.