Scooterrijder onder sneltram in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Het letsel van de jonge scooterrijder die woensdagochtend werd aangereden door een sneltram in Nieuwegein lijkt wonder boven wonder mee te vallen.
De bestuurder zag de tram op de Symfonielaan over het hoofd. Hij kwam onder de wielen terecht en werd tientallen meters meegesleept. Hulpdiensten bevrijdden het slachtoffer. Nadat het onderzoek was afgerond, gingen de trams weer rijden.
Reacties op rtvutrecht.nl:
Wouter
En da's de zoveelste in Nieuwegein. Verdorie gemeente, zet er toch overwegbomen neer!! Het is bewezen dat dat werkt! Zowel de bromfietser als de trambestuurder wens ik heel veel sterkte!!
Brigitte
Dat is flauwekul, die overweg is voorzien van stoplichten en er is voldoende vrij zicht. Hoe triest het ook is, dat meisje (in eerdere berichten werd nog gesproken over een vrouwelijke bestuurder. -Red) is gewoon door rood licht gereden. Iets wat ik daar door die scholieren regelmatig zie gebeuren. Ik heb zeer veel medelijden met de tramchauffeur.
Arend
Mee eens: overwegbomen helpen niet:, daar kun je leuk omheen zigzaggen. Bovendien rijdt de tram daar zeer langzaam vanwege de halte net naast de overweg.
Martijn
Ik ben het eens met Brigitte. Ze zouden het filmpje van de NS ook op tv moeten uitzenden (in plaats van alleen in groep 8 van de basisschool). Alsmede aan de bestuurder en de hulpverleners wens ik sterkte.
Susan
Wat een ongelofelijke botte reactie. Natuurlijk zijn er stoplichten en is er voldoende zicht maar overwegbomen zouden geen overbodige luxe zijn en tot meer veiligheid en bedachtzaamheid leiden. Slagbomen zorgen er wel voor dat mensen daardoor nog beter opletten. In IJsselstein staan overal overwegbomen waarom kan dat in Nieuwegein niet?
Student
Ik vind het echt erg wat er is gebeurd. Ik was te laat op school en moest met de bus maar dat is niet zo erg als wat de tramchauffeur heeft meegemaakt, en natuurlijk de gewonde ik hoop dat [hij] het redt!! En het kan iedereen gebeuren dat je een keer per ongeluk door rood rijdt! Het zal je maar gebeuren zo'n ernstig ongeluk.
Chantal
Ieder mens maakt fouten, en deze werd wel heel genadeloos afgestraft. Wat ik allereerst hoop is dat de jongen en alle betrokkenen hier zo goed mogelijk uit komen, het zal je kind maar zijn.. Wat ik ten tweede hoop, is dat dit een les zal zijn voor velen. In 1 seconde (onoplettendheid?) wordt een leven zomaar ondersteboven gegooid.
Veel sterkte!
Jan
Persoonlijk vind ik dat er op de tramovergangen in welke plaats dan ook slagbomen horen te staan die de hele overgang afsluiten. Zo wordt voorkomen dat men er toch probeert langs te komen. Veiligheid voor alles.
Voorkomen is nog steeds beter dan genezen.
Pascal
Ik vind het altijd zo typisch. Meestal wordt in deze situatie gelijk naar het slachtoffer gewezen: ,,had hij maar beter op moeten letten.'' Zodra het allemaal wat dichterbij komt gaat het bekende vingertje al snel naar de gemeente: ,,hadden ze maar overwegbomen moeten plaatsen.'' Het is weer een triest ongeluk en ik wens de betrokkenen veel sterkte.
Brenda
Wat vreselijk wat er is gebeurd! Toch vind ik overwegbomen ook geen overbodige luxe! Inderdaad staan ze in IJsselstein ook! Als het echt zo is geweest dat de bestuurder de tram over het hoofd heeft gezien, had hij zeker die overwegbomen wel gezien! Dat er nog steeds mensen dan door heen zigzaggen... tja, heel grof maar dan weet je zeker dat het hun eigen fout is geweest! Nu weet je niet zeker of de bestuurder de tram wel of niet heeft gezien!, met die overwegbomen was dat beslist wel het geval geweest! Voor de mensen in de tram en de trambestuurder, en familie en vrienden van het slachtoffer is dit vreselijk! Ik hoop dan ook dat het allemaal goed komt!
Danny Visser
Ik ben zelf buschauffeur en als je elke dag weer kijkt hoeveel levens wij moeten reddden omdat mensen door rood lopen en fietsen dat is niet normaal. De mensen hebben alleen maar haast en letten nergens op. Eigen schuld dus voor deze scooterbestuurder. Gisteren ook: er staan op het Smakkelaarsveld acht politiemensen te wachten bij het stoplicht en de mensen lopen nóg door rood. Dan ben je toch dom of niet?
Politie: jullie moeten veel meer en veel hogere bekeuringen uitdelen.`
Brigitte
Nog even een reactie over het plaatsen van slagbomen. Een stukje verderop zit een overgang met slagbomen. Voor de lol moet je daar 's morgensvroeg eens gaan staan. De ene scholier na de andere slalomt daar om die bomen heen. En dan moet ik mijn kinderen op de fiets maar uitleggen dat dat onveilig is etc. En Susan misschien is het een botte reactie en is het ongelooflijk triest wat hier gebeurd is. Misschien is het eens tijd dat al die scholieren daar (Anna van Rijn) eens leren dat haastige spoed zelden goed is.
Tim
Op deze overgang gaan de stoplichten ontzettend laat op rood. Pas als de tram op zo'n twintig meter van de overgang is. Ook is het vaak zo dat er tegelijkertijd nog een tram van de andere kant komt... een heel gevaarlijke overgang, moet er elke dag overheen wanneer ik ga werken en zie bijna elke dag gevaarlijke situaties daar!

DNNY

De kruising is helemaal niet onveilig en hoezo de zoveelste ongeluk? zoveel ongelukken gebeuren er niet in nieuwegein. als je zelf goed oplet voorkom je een ongeluk, er zijn genoeg geluidssignalen en stoplichten bij de kruising. slagbomen heeft geen zin, die gaan dan te vaak dicht,helemaal als de weense trams erbij komen.

in amsterdam ga je toch ook geen slagbomen plaatsen op de dam, de tram rijdt hier wel wat harder maar dan nog als je gewoon zelf goed kijkt en oplet voorkom je een ongeluk voor je zelf. ik wens de jongen en de trambestuurder veel sterkte
jverkuil
Beste buschauffeur de uitspraak eigen schuld van DEZE scooterrijder!!is een rare uitspraak als je niet weet wat de oorzaak is van het ongeval En trouwens over gevaarlijke situaties gesproken er zijn behoorlijk wat collega\"s van je die ook niet achter het stuur mogen zitten ivm het veroorzken van gevaarlijke situaties!!!!!!!!!!!
Edwin
Al zet je overwegbomen neer en 100 flikkerende rode lampen, als mensen haast hebben gaan ze er toch voorbij. Dit is een verschrikkelijke gebeurtenis, maar ik vind niet dat je dit de gemeente mag aanrekenen.
Ik ben zelf machinist van beroep, en zie mensen met de regelmaat van de klok tussen halve overwegbomen slalommen, of over hele overwegbomen heen klimmen (of ze gaan er onderdoor). Het maakt niet uit op welke manier je een overpad afsluit, als mensen geen eigen verantwoordelijkheid nemen is het allemaal zinloos.
Neemt niet weg dat ik hoop dat dit slachtoffer er weer bovenop komt. Ook via deze weg heel veel sterkte aan de trambestuurder gewenst. Ik weet wat je meemaakt.....
Tamara
Ik moet zeggen dat sommigen berichten die er staan nergens op slaan. De scooter rijder reed gewoon door het rode licht. Ik heb van een familielid gehoord die het allemaal heeft zien gebeuren(stond namenlijk aan de andere kant te wachten voordat de tram voorbij kwam) dat de jongen naar beneden aan het kijken was en dat haar stoplicht al lang op rood stond. de jongen is dus door het rode stoplicht gereden. en slagbom,en helpen inderdaad niet want ik zie ze er dagelijks zigzaggend doorheen rijden. en ook als je kijkt naar waar de scooter ligt voor de tram moet de tram een 2 meter van de scooter rijder af zijn geweest toen de bestuurder door het rood reed want anders had de scooter veel verder voor de tram moeten liggen. wat ik allemaal eerder heb verteld klinkt heel gemeen maar het is wel zo. toch neemt dat niet weg dat ik die jongen en tevens de familie en de trambestuurder heel veel sterkte wens.
Aline
dit is ernstig. ik vind het zielig voor de jongen en de chauffeur. ik was ooggetuige het gebeurde voor mijn ogen.
godzijdank dat die jongen het overleefd heeft!!!
Dvr
eey, mattie sterkte man!
Bekende
De lichten stonden op groen!!
Denise
WAAROM?!
Waarom voelen jullie je geroepen om met je vingertje een schuldige aan te wijzen! Of het nou de gemeente is die slagbomen had moeten plaatsen, de machinist die oplettender had moeten zijn of de scooterrijder die misschien door rood heeft gereden, wat doet het ertoe?! De machinist is getraumatiseerd en de jongen ligt op de intensive care, dus wat maakt het uit wie de schuldige was, het enige wat uitmaakt is dat de betrokkenen ervoor vechten om hier zo goed mogelijk uit te komen! De gevolgen van dit ongeluk heeft niemand kunnen voorzien en dit is al helemaal niet iemand zijn bedoeling geweest, dus wat maakt schuld nog uit als we praten over leven en dood. Maar het is makkelijk praten voor de mensen die thuis veilig met hun complete gezin een schuldige aan willen wijzen, terwijl er een 17-jarige jongen voor zijn leven aan het vechten is!

M

ik vind dat het deels eigenschuld is. ben zelf een scooterrijder en neem graag risico\'s (ben zo\'n rot jongere die herrie maakt) maar het is toch maar uit je doppen kijken. je word overreden ddoor een tram als je echt 2 meter voor de overgang wilt oversteken. eigen schuld dus. bij je bromfiets examen leer je dat je om je heen moet kijken!!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.