Vader vol lof over agent na epileptische aanval 5-jarige zoon: 'Het greep hem aan. Dat zag je'

Een agent bracht speciaal een knuffelbeer langs voor Ruben.
Een agent bracht speciaal een knuffelbeer langs voor Ruben. © Marc Schoenmaker, Facebook
MAARSSEN - Eric Schoenmaker uit Maarssen is vol lof over de hulpverleners die hem afgelopen vrijdag hielpen toen zijn 5-jarige zoon Ruben een zware epileptische aanval kreeg. Daarom schreef hij een bericht op social media dat in minder dan 24 uur tientallen keren werd gedeeld. En ook tegen RTV Utrecht heeft hij een dag later niks dan goeds te zeggen over met name de politie: "Het was niet zo van 'even een melding behandelen, de traumaheli bellen, en je kijkt maar verder.'"
Schoenmaker was afgelopen vrijdag net begonnen met zijn werk als technicus toen hij ruw werd gestoord. "Ik was wat spullen aan het inladen en een beetje heen en weer aan het lopen tussen mijn busje en het magazijn, toen een collega aan kwam lopen." Schoenmaker: "Hij zei, je moet even bellen want er gaat iets niet helemaal goed met je zoontje."
De technicus belde meteen naar huis om het slechte nieuws te horen: zoon Ruben van vijf had een epileptische aanval gehad. Schoenmaker liet alles uit zijn handen vallen en racete naar huis. In een lang bericht dat hij gisteravond op Facebook zette, beschrijft hij wat er gebeurde. "Met piepende banden reed ik naar huis, bij de ingang van de wijk zag ik de traumahelikopter staan. Iets wat voorlopig niet van mijn netvlies zal gaan."

Traumabeer

Thuis trof hij zijn zoontje op bed aan, omringd door verpleegkundigen. Het kind had medicijnen gekregen tegen de epileptische aanval, maar reageerde daar zo slecht op dat hij naar het ziekenhuis moest. Voor Schoenmaker en zijn vrouw naar het ziekenhuis gingen, raakte hij in gesprek met een van de agenten die op de melding waren afgekomen. Die onthulde dat hij kinderen had in dezelfde leeftijd als het jonge slachtoffer. Schoenmaker: "Het greep hem aan. Dat zag je duidelijk." De agent voelde zich bovendien schuldig: hij had maar één traumabeer bij zich en had die al aan de dochter van Schoenmaker gegeven. Er was dus geen beer voor Ruben.
's Middags belde de agent nog een keer om te vragen hoe het met het kind ging. De geschrokken vader had toen goed nieuws: het ging beter met de kleine. Iets later kreeg de vader een appje van het thuisfront. "Er was een agent aan de deur geweest die met tranen in de ogen een beertje was wezen brengen."
Ik wilde die mensen die hun ziel en zaligheid erin leggen een hart onder de riem steken.
Eric Schoenmaker schreef een lang bericht op Facebook

"Ziel en zaligheid"

Het kleine gebaar van de agent bewoog Schoenmaker ertoe om gisteravond een groot bericht op Facebook te zetten over zijn vrijdag. Daarin prijst hij de artsen en verpleegkundigen die hem hielpen. En met name het handelen van de politie maakte indruk. Schoenmaker tegen RTV Utrecht: "De laatste tijd, na dat gedoe in Amerika, zit de politie toch een beetje in zwaar weer. Ik wilde de mensen die hun ziel en zaligheid erin leggen een hart onder de riem steken."
Het is zoiets kleins maar het voelt zo enorm.
Eric Schoenmaker over het gebaar van de agent
Volgens Schoenmaker hebben zulke gebaren een boel impact: "Het is zoiets kleins maar het voelt zo enorm. Het was niet zo van 'even een melding behandelen, de traumaheli bellen, en je kijkt maar verder'. Er kwam een hoop meer bij kijken." Het verhaal had impact en werd op Facebook meer dan 50 keer gedeeld.
De zoon van Schoenmaker ligt in de tussentijd nog steeds in het ziekenhuis in afwachting van een mri-scan, maar het gaat stukken beter met hem. Moeder en vader hopen Ruben eind deze week mee naar huis te mogen nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.