Scholieren fotograferen Eemnes

EEMNES - In Eemnes geeft wethouder Wondergem vandaag de aftrap voor een fotoproject met alle basisscholen.
Het is de bedoeling dat de scholieren in kaart brengen wat ze missen in hun gemeente en hoe ze dit zouden willen invullen.
De leerlingen gaan met de wethouder op pad om foto's te maken van plekken die ze leuk vinden en plekken die ze absoluut niet leuk vinden. De eerste groep die op pad gaat, is van openbare basisschool Hink Stap Sprong. De andere basisscholen volgen later deze week.
Begin april bezorgt de gemeente de afgedrukte foto's op de scholen. De leerlingen maken hier een collage van en er volgt een kringgesprek met als thema: "Wat missen jullie in de buurt van de school?". Aan de hand hiervan gaan de leerlingen aan de slag om concreet uit te werken wat ze precies missen. Dit kan in de vorm van een tekening, maar bijvoorbeeld ook een collage uit tijdschriften, een bouwwerk, of maquette.
Vanaf 18 mei worden deze tentoongesteld in de hal van het nieuwe BEL-kantoor. Een jury, bestaande uit zes leerlingen en wethouder Wondergem, kiest de drie beste ideeën uit. Dat gebeurt in de week van 25 mei. De ontwerpen van de winnaars worden vervolgens tentoongesteld in de bibliotheek. In overleg met de jury, omwonenden en het college wordt bekeken of en hoe deze drie ontwerpen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.