Instellingen

Vluchtende verdachten gooien half miljoen uit raam bij wilde achtervolging (en dat was maar de helft)

Archieffoto
Archieffoto © JS Multimedia
BREUKELEN - De politie heeft bij Breukelen twee mannen aangehouden die probeerden te ontsnappen bij een verkeerscontrole. De mannen bleken een miljoen euro bij zich te hebben. Het geld is in beslag genomen.
De verdachten reden afgelopen donderdag op de A2 van Utrecht richting Amsterdam, toen de politie een controle wilde uitvoeren. De verdachten leken met de politie mee te rijden, maar toen ze achter de politie aan de snelweg afreden, vluchtten de twee verdachten via provinciale wegen.

Tassen met een miljoen euro

Bij de vluchtpoging zorgden de verdachten voor gevaarlijke situaties. Zo moesten meerdere weggebruikers uitwijken voor de vluchtauto. Tijdens de vlucht gooiden de verdachten een tas naar buiten. Daarin bleek een half miljoen euro te zitten.
De politie achtervolgde de verdachten die via de A2 weer richting Utrecht probeerden te rijden. Bij Breukelen konden agenten de auto van de mannen klemrijden. In de auto werd nog een tas met een half miljoen euro gevonden.

Witwassen

De twee verdachten zijn opgepakt en zitten vast. Het gaat om een man van 20 uit Rotterdam, hij zat achter het stuur van de auto. De bijrijder is een 24-jarige man uit Schiedam. Naast het geld is ook de auto in beslag genomen.
De twee mannen worden door het Openbaar Ministerie verdacht van het witwassen van het geld. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft hun voorarrest met twee weken verlengd. De verdachten zitten in beperkingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.