RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inclusieve kaartjes om op te sturen: 'Ik zie bijna nooit mensen van kleur op kaartjes'


UTRECHT - Een kaartje voor een verjaardag, trouwerij of gewoon zo maar sturen is altijd leuk. Maar niet iedereen kan zich terugvinden in de weerspiegeling van die standaardkaartjes. En daar moest verandering in komen, vond Liza Slootman.

 De collectie van Inclusicards De collectie van Inclusicards | Foto: RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis

Liza bedacht daarom Inclusicards, een onderneming met inclusieve kaartjes. "Wat je nu vaak ziet op de kaartjes in winkels is dat het witte, dunne mensen zijn zonder beperking. Met mijn kaartjes proberen ik en de andere illustratoren daar een breder beeld in te krijgen."

Nirosha Matai, een van de vaste klanten van Liza is blij met de inclusieve kaartjes. "Ik mis kaartjes waarin ik mezelf terug kan zien, mensen van kleur en queer-mensen van kleur. Die zie je bijna nooit op kaartjes."

 Liza Slootman is ontwerper en bedenker van Inclusicards. Liza Slootman is ontwerper en bedenker van Inclusicards. | Foto: RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis

Liza opende een webshop en de kaartjes zijn ook in een fysieke winkel in Utrecht te koop. Sylvia ten Brink van de Winkel vol winkeltjes zette vandaag het rek neer voor de inclusieve kaartjes. "Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen een cadeautje of kaartje is in mijn winkel. Ondanks dat ik al veel kaarten heb in mijn winkel, was er nog niet voor iedereen wat. Dit vult dat gat op."

Liza wil met de kaartjes iets op gang brengen. "Ik hoop hiermee te bereiken dat mensen zich gezien voelen, dat ze denken 'mijn worsteling of viering mag er zijn', en ik hoop dat mensen die de kaartjes niet nodig hebben, zich realiseren dat er wel andere mensen zijn voor wie het wel belangrijk is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -