Inwoners van Leerdam zien carillon graag terug

Op dit moment hangen de klokjes niet aan het carillon
Op dit moment hangen de klokjes niet aan het carillon © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
LEERDAM/LEERDAM - Inwoners van Leerdam zien het carillon op het Dokter Reilinghplein in Leerdam graag gerenoveerd terug.
De gemeente heeft afgelopen weken in een enquête de mening van de inwoners gepeild. Het carillon is toe aan onderhoud en daarom zijn de klokjes nu weg. Bijna 500 mensen hebben de enquête ingevuld en driekwart van hen zien én horen het klokkenspel graag terug in het centrum van de stad.

Geschenk

Het carillon is een geschenk geweest van de inwoners van Leerdam bij het afscheid van de toenmalige burgemeester Den Hollander in 1979. VHL-Lokaal raadslid Teus Meijdam liet daarom eerder al weten dat hij vindt dat het carillon niet weg mag uit de stad.
VHL Lokaal wilde een motie indienen over de enquête die de gemeente heeft uitgezet over het carillon. Dat had vorige week moeten gebeuren, maar dat is nu verplaatst naar na de zomer. Volgens Meijdam gaat de motie er nog wel komen. Want met de uitslag van deze enquête is nog niet gezegd dat het carillon ook daadwerkelijk terug zal komen in het straatbeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.