Alternatieve Vierdaagse van start: geen Zevenheuvelen maar Driebergen

© RTV Utrecht / Richard Grootbod
PROVINCIE UTRECHT - Het zou vandaag van start moeten gaan, de 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Wandelaars zouden om dit tijdstip de eerste kilometers al in de benen hebben, maar door het coronavirus liep alles anders. Toch laten de echte wandelfanaten zich niet kennen, 20.000 mensen lopen vanaf vandaag de alternatieve Vierdaagse.
Zo ook het echtpaar Betty en Eric Tappen uit Maarn. Eric trekt vanochtend zijn wandelschoenen aan. "Deze zijn pas een jaar oud, maar zitten toch al aan de 700 kilometer." Ook zijn vrouw Betty loopt mee. "We lopen met een aantal echtparen", vertelt ze.

Speciale app

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft een speciale app ontwikkeld waarmee wandelaars in hun eigen omgeving een parcours kunnen lopen. Normaal gesproken staat in Nijmegen elke wandeldag in het teken van een andere plaats in de omgeving. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek, waar de bekende Zevenheuvelenweg bij hoort. En is de laatste dag is De dag van Cuijk.
Betty en Eric Tappen uit Maarn, deelnemers aan de alternatieve Vierdaagse.
Betty en Eric Tappen uit Maarn, deelnemers aan de alternatieve Vierdaagse. © RTV Utrecht / Richard Grootbod
Betty en Eric zetten deze trend door, en vernoemen de dagen naar de omgeving van Maarn. "Vandaag is de dag van Scherpenzeel, morgen van Leersum, donderdag van Driebergen en vrijdag Leusden", legt Eric uit.
De veters worden gestrikt en het echtpaar gaat op pad. De route is vandaag 20 kilometer, dat moet wel lukken na ruim 20 keer de Vierdaagse gelopen te hebben. "En na de dag van Leusden drinken we hopelijk een drankje op het goede verloop van de Vierdaagse."
Verslaggever Richard trekt de wandelschoenen aan met Eric en Betty.
Verslaggever Richard in gesprek met wandelaars Eric en Betty

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.