RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee Amersfoorters met getrokken wapen aangehouden

1/2
ZEIST - Op de Laan van Vollenhove in Zeist heeft de politie gisteravond laat met getrokken wapens twee mannen aangehouden. De politie verdenkt ze van verboden wapenbezit.

De verdachten, twee Amersfoorters van 31 en 28 jaar, zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen. Eén van de mannen was eerder die avond gezien door een BOA, en had een vuurwapen in zijn broeksband zitten. De BOA's deden melding bij de politie, en die zetten de achtervolging in. Op de Laan van Vollenhove werden de verdachten gedwongen tot stoppen.

Auto onder schot
Omdat de verdachten mogelijk vuurwapen gevaarlijk waren, begonnen de agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. De auto wordt dan onder schot genomen en verdachten moeten langzaam uitstappen. Dat gebeurde, maar de politie kon geen vuurwapen vinden. Mogelijk is die verstopt in de auto of hebben ze het wapen weggegooid, laat een politiewoordvoerder weten. In de omgeving is nog gezocht naar een mogelijk derde inzittende en naar het wapen, maar die zijn niet gevonden.

De verdachten zijn meegenomen naar het bureau, één van hen had een pakketje bij zich. De politie vermoed dat het drugs zijn, maar een test moet dat uitwijzen. De verdachten zitten nog vast. De politie stelt een onderzoek in, onder andere naar verborgen ruimtes in de auto.

Agenten hebben in Zeist met getrokken wapens twee mannen aangehouden die verdacht worden van wapenbezit


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -