Partyband The Rivals uit Maarssen maakt coronaproof videoclip

The Rivals Band Official.
The Rivals Band Official. © Rob Sneltjes
MAARSSEN - Het zal je maar gebeuren: je bent professioneel muzikant en dan is er opeens het coronavirus. De broers Jeff en Kevin spelen beide in partyband The Rivals uit Maarssen. De band covert legendarische muziek uit de sixties, seventies en eighties. Maar opeens viel alles stil en repeteren als band kon opeens niet meer. De andere bandleden waren geen familie dus er moest afstand gehouden worden.
Dat bracht drummer Jeffrey James Sesink Clee op een idee. Waarom niet een nummer kiezen, dat wat inkorten zodat het meer geschikt is voor social media, afspraken maken hoe het nummer gespeeld moet worden en repeteren maar?
Zoom-clip van The Rivals
Het werd Easy Lover van Phil Collins. Nadat iedereen voor zichzelf thuis geoefend had, kwam Jeffrey langs om via Zoom opnames te maken. Dat deed hij uiteraard op gepaste afstand. Thuis de vier tracks gelijk leggen, nog wat beeldeffecten en geluidsnabewerking en een videoclip met de cover van Phil Collins Easy Lover was geboren.
De videoclip is te zien op de socialmediakanalen van The Rivals Band Official. Wil je ze liever in het echt zien? Ze spelen coronaproof op 8 en 15 augustus in Star Sound studio in Utrecht. Er zijn nog kaartjes te koop.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.