Vrachtwagens met militairen bij RIVM vanwege boerenprotest

© Jan-Gerrit van Wijhe
BILTHOVEN - Defensie heeft op verzoek van burgemeester Potters van De Bilt vrachtwagens richting Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gestuurd. Dat is gebeurd met het oog op het boerenprotest woensdag. Er zijn circa zestien vrachtwagens met ongeveer veertig militairen gestuurd.
De Bilt is de enige gemeente die om bijstand van Defensie heeft gevraagd, zegt een woordvoerder van het ministerie. De vrachtwagens sluiten straten af. Dat er nu al blokkades zijn opgesteld heeft te maken met de onvoorspelbaarheid van de protesten, zegt de woordvoerder.
Bij eerdere boerenprotesten werden in Den Haag al legervrachtwagens ingezet. In de provincie Utrecht is het dinsdag en woensdag verboden om te demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, op parkeerplaatsen en op alle andere openbare plekken in de provincie.
Actiegroep Farmers Defence Force heeft zijn achterban nu opgeroepen om woensdag met de auto naar het protest te gaan. Ze demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet, waaronder nieuwe veevoerregels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.