'Afgeslankte' kermis opent in Wijk bij Duurstede

Overal worden bezoekers gevraagd afstand te bewaren
Overal worden bezoekers gevraagd afstand te bewaren © RTV Utrecht / Noes Petiet
WIJK BIJ DUURSTEDE - Het traditionele openingsfeest was er dit jaar niet bij, maar vandaag opende de kermis bij Wijk bij Duurstede toch zijn hekken. Tot 26 juli kan je er een ritje maken in de botsauto's, hengelen naar mooie prijzen en je misselijk eten aan suikerspinnen.
Het is een opluchting dat de kermis ondanks de coronauitbraak toch open kon gaan dit jaar, zij het in afgeslankte vorm. Zo zijn er minder attracties dan voorgaande jaren, moeten bezoekers zich aan speciale looproutes houden en kan er niet worden geluisterd naar livemuziek. Een kermisexploitant vertelt: "Ik ben heel blij dat we met wat kleine aanpassingen toch gewoon open konden gaan, want ja, we hebben wel echt staan popelen."
Tekst gaat verder onder de video.
Afgeslankte kermis in Wijk bij Duurstede
Vlak na de opening is het al snel gezellig, maar ook een stuk rustiger dan voorgaande jaren. De bezoekers zijn daar echter niet rouwig om. "Wij zijn juist extra vroeg gegaan om de drukte te vermijden," aldus een oma met haar kleinzoon, "Nu is het nog prima te doen om afstand te houden, maar je blijft je toch bewust van de risico's. Maarja, als je dan die blije snoetjes ziet van die kinderen.. dan ben ik toch blij dat ik ben gegaan.''
'Coronakermis' in Wijk bij Duurstede
'Coronakermis' in Wijk bij Duurstede © RTV Utrecht
'Coronakermis' in Wijk bij Duurstede
'Coronakermis' in Wijk bij Duurstede © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.