RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: corona-campagne om jongeren gedrag te laten aanpassen

BILTHOVEN - Het RIVM in Bilthoven wil een speciale corona-campagne inzetten om jongeren te bereiken. Uit de praktijk blijkt dat de jeugd moeilijk te bewegen is om hun gedrag aan te passen. Dat baart de virologen grote zorgen, omdat het aantal besmettingen de laatste tijd snel toeneemt.

"We moeten ons echt gaan richten op jongeren, een invalshoek kiezen die hen aanspreekt, waardoor ze hun gedrag wel gaan aanpassen", zegt Aura Timen van het RIVM in het AD. "Blijkbaar slaat onze algemene boodschap bij hen minder aan, onze gedragsunit bekijkt nu hoe we een communicatiecampagne voor jongeren kunnen inzetten. Het virus is niet met vakantie, iedereen moet zich realiseren wat de risicos zijn."

Timen verwacht de campagne binnen een aantal weken. "Onze gedragsunit is nu bezig, binnen enkele weken moeten we dat lanceren denk ik, mogelijk eerder. Deze toename is echt een wake- upcall."

Het RIVM wil nog niet van een tweede coronagolf spreken, maar als de jeugd zich niet aanpast, wordt de kans wel serieus groot.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -