RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twaalf uitjes genomineerd voor titel 'Leukste uitje van Utrecht 2021'

1/3
MAARSBERGEN - Wat is het leukste uitje in de provincie Utrecht? De ANWB heeft er twaalf genomineerd die kans maken op de titel 'leukste uitje van 2021'. Onder de genomineerden zijn grote bekende namen uit de regio, zoals het Spoorwegmuseum in Utrecht en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Maar ook kleinere initiatieven zoals kinderboerderij het Spookbos in Eemnes en Kaas- en Botermuseum De Weistaar in Maarsbergen maken kans.
De 12 genomineerde uitjes:

1. Het Spoorwegmuseum
2. Nationaal Militair Museum
3. nijntje museum
4. DOMunder
5. The Maxx
6. Fort Vechten
7. Kinderboerderij het Spookbos
8. Kaas- en Botermuseum De Weistaar
9. Play-in Utrecht
10. Kasteel de Haar
11. Klimbos Gooi Eemland
12. Fietsboot Eemlijn

"Het voelt super goed om genomineerd te zijn en gewaardeerd te worden voor wat we doen", zegt eigenaar Jan van Wolfswinkel van De Weistaar. Het is de eerste keer dat ze genomineerd zijn. "Het museum bestaat volgend jaar precies 50 jaar en dan zou het leuk zijn deze wedstrijd te winnen."

Het museum werd ooit opgezet door de moeder van Van Wolfswinkel. "Zij begon met het verzamelen van oude spulletjes en dat is door de jaren heen uitgegroeid tot een heel museum." Maar De Weistaar is meer dan dat alleen: er worden namelijk ook streekproducten verkocht en het is een evenementenlocatie.

Het Spookbos
Ook voor kinderboerderij Het Spookbos in Eemnes is het de eerste nominatie. "Ik schat onze kansen niet zo groot", zegt Sabine Klaver van het Spookbos als ze kijkt naar de andere genomineerden. "We zijn een kleine organisatie." Maar, ze vlakt het Spookbos zeker niet uit. "Misschien worden we verrast!"

Klaver noemt het Spookbos "klein maar fijn". "We bieden eigenlijk iets heel simpels aan, maar het spreekt mensen wel aan omdat het heel laagdrempelig is." Bij het Spookbos kunnen kinderen bijvoorbeeld spelen in het bos, kijken bij de dieren of een imker aan het werk zien. Particulieren mogen er gratis naar binnen. "Juist vanuit het idee dat iedereen ons moet kunnen bezoeken. Ook als je geen geld hebt."

 Kasteel de Haar in Utrecht. Kasteel de Haar in Utrecht. | Foto: Kasteel de Haar

Kasteel de Haar
Een ander genomineerd uitje is Kasteel de Haar in Utrecht, een luxueus kasteel in middeleeuwse stijl met meerdere zalen in verschillende stijlen en 55 hectare park eromheen. Het kasteel zag het aantal bezoekers de afgelopen jaren flink toenemen en de nominatie ziet de locatie dan ook als een beloning.

"Voorgaande jaren zijn we niet genomineerd geweest, dus dit is een bekroning op het werk dat wij de afgelopen jaren hebben geleverd", zegt Samantha Huismans van Kasteel de Haar. "We zijn trots dat we op het lijstje staan."

De afgelopen jaren investeerde het kasteel veel in marketing, waarvoor onder meer werd samengewerkt met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). "Zo hebben we vorig jaar geadverteerd in de shuttlebus van de Keukenhof en bieden we sinds een paar jaar al onze informatie in zes verschillende talen aan."

 Fort bij Vechten in Bunnik. Fort bij Vechten in Bunnik. | Foto: Programma Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort bij Vechten
Een genomineerde die al eens eerder op de shortlist van de ANWB stond, is Fort bij Vechten in Bunnik. "We zijn enthousiast dat mensen enthousiast over ons zijn", zegt een medewerker van het fort. "Je kunt hier gerust twee ŕ drie uur ronddwalen en er zijn genoeg activiteiten te doen."

Hoewel het fort momenteel veel inkomsten misloopt vanwege afgelaste bruiloften, festivals en andere evenementen, probeert het fort toch een extra tandje bij te zetten. "Zo hebben we nu een extra kindertentoonstelling rond de kinderboekenserie De Waanzinnige Boomhut in het Waterliniemuseum en een speurtocht door het fort. Ouders kunnen ondertussen lekker op ons 100 meter lange terras zitten."

De verkiezing van de ANWB wordt georganiseerd om leden van de bond te inspireren voor een leuke dag uit in eigen land. De ontknoping laat alleen nog even op zich wachten: pas begin volgend jaar wordt de winnaar bekendgemaakt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -