'Hotels en vakantieparken weigerden geëvacueerde Nederlanders uit Wuhan'

Uiteindelijk werden de geëvacueerde Nederlanders opgevangen in Huis ter Heide.
Uiteindelijk werden de geëvacueerde Nederlanders opgevangen in Huis ter Heide. © RTV Utrecht / Mark van der Wel
HUIS TER HEIDE - Hotels en vakantieparken wilden de eerste groep geëvacueerde Nederlanders uit het Chinese Wuhan die begin februari aankwamen in Nederland, niet opvangen. Ze waren bang voor imagoschade, blijkt uit documenten in handen van Omroep Brabant. Uiteindelijk werden ze opgevangen in Huis ter Heide.
De circa tien parken en hotels vreesden bovendien inkomsten mis te lopen. De angst was dat kamers, bungalows of caravans niet meer verhuurd konden worden, omdat gezonde bezoekers het park zouden mijden, meldt Omroep Brabant.
Voor sommige parken kwam het verzoek te laat. "Al onze huisjes waren al volgeboekt", vertelt de beheerder van twee vakantieparken, die door de gemeente Eindhoven waren benaderd. De gemeente Eindhoven was niet blij met de weigering, maar een park vorderen vond de gemeente niet proportioneel.
Uiteindelijk kwam op het allerlaatste moment, op 2 februari om 00.48 uur, de bevestiging dat Kamp Walaardt Sacré aan de Hobbemalaan in Huis ter Heide akkoord was als quarantainelocatie voor de vijftien Nederlanders en twee Chinese partners. Zij kwamen diezelfde dag aan op vliegbasis Eindhoven.
Eerder blikte RTV Utrecht met kazernecommandant kolonel Gert Dobben terug op de opvang van corona-evacués:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.