RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Podcast Blik op Overvecht: 'Je krijgt hier heel veel waar voor je geld'

UTRECHT - "Laat ze maar hoog gaan bouwen, maar op een andere manier dan toen de wijk gebouwd werd." Aan het woord is Els Wegdam, die al 37 jaar in Overvecht woont. In de podcast 'Blik op Overvecht vertelt ze dat ze zich zorgen maakt over de bouwplannen voor de wijk.

Er liggen plannen klaar voor de bouw van duizenden woningen voor mensen met een middeninkomen. De gemeente wil zo'n 6.000 huizen bouwen en een groep van projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties, Werkplaats Overvecht, hebben plannen voor het bouwen van maximaal 8.900 woningen. Dat vindt Els Wegdam veel. Ze is voorzitter van het wijkplatform en organiseert bijeenkomsten met bewoners. Na de zomer praat de gemeente verder over de bouwplannen voor Overvecht.

Groene wijk
De grootste zorg is het verdwijnen van het groen door al deze bouwplannen. Zelf is Els bewust in Overvecht komen wonen, omdat het zo'n groene wijk is. Zo'n 20 jaar geleden heeft ze haar huurwoning in de wijk verruilt voor een koopwoning. "Ik heb in de rest van de stad wel gekeken naar een woning. Maar betaalbaarheid was een punt en ik wilde ook graag een tuin en ook wat ruimte om me heen en dat vind je in Overvecht. En ook dat multiculturele van de wijk spreekt mij aan."

Recreatie
Wegdam vindt het een goed plan om woningen voor middeninkomens te bouwen, zodat de wijk gevarieerder wordt. Nu zit meer dan 70 procent van het aantal woningen in Overvecht in de sociale huursector, maar wil je de wijk echt goed verbeteren moet je veel meer doen vindt Wegdam. "Maak het ook aantrekkelijk om hier te wonen. Op zich zijn de faciliteiten er, we hebben veel winkels, het openbaar vervoer is goed, er is gratis parkeren. Er is veel groen, wat wil je nog meer. Je hoeft de wijk niet uit, ja misschien meer recreatie.Meer over de blik van Els Wegdam op Overvecht in deel 2 van de podcastserie 'Blik op Overvecht'.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -