André en zoon Jordy zijn collega's op de bouwplaats: 'Tijd genoeg om bij te praten'

UTRECHT - Op de bouwplaats van de tramhalte bij Westraven lopen twee bouwvakkers rond die wel erg veel op elkaar lijken. André Theunissen regelde dit baantje voor zijn zoon Jordy, die door de coronacrisis minder werk had. Ze werken nu acht weken samen, en dat bevalt ze meer dan prima.
Jordy en André Theunissen.
Jordy en André Theunissen. © Provincie Utrecht

Tijd om bij te praten

Voor het duo was het wel even wennen om elkaar zoveel te zien. André vertelt: "Jordy woont nog thuis, maar je loopt elkaar toch vaak net mis, waardoor er zo weken voorbij kunnen gaan waarin je elkaar nauwelijks spreekt. Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen jaren non-stop zoveel tijd met mijn zoon heb kunnen doorbrengen, dus dat vind ik wel heel gezellig." Jordy knikt instemmend: "We zijn nu natuurlijk ook veel samen onderweg in de auto, dus we hebben genoeg tijd om bij te praten."
Ik heb het hem nog niet verteld, maar ik ben wel heel trots op hem ja
André Theunissen over zijn zoon
Zonder zijn vader was Jordy, die is opgeleid tot sportinstructeur, nooit op de bouwplaats terecht gekomen. Hij had dan ook niet verwacht dat hij zowel het werk zelf, als het werken met zijn vader hem zo goed zou bevallen.
Vader en zoon zijn collega's op de bouwplaats
"Ik dacht dat hij veel strenger en serieuzer op het werk zou zijn", zegt Jordy, "maar dat valt ontzettend mee. Het is ook fijn dat ik veel van hem kan leren, want hij neemt altijd de tijd om me uit te leggen wáárom iets op een bepaalde manier moet." Hij lacht: "Tegelijkertijd kan hij met sommige klusjes juist nogal ongeduldig zijn, dus die neem ik dan maar snel van hem over." Jordy weet nog wel één nadeel te noemen: "Als ik me verslaap kom ik hem later wel weer tegen. Dat heb je met een andere baas niet zo snel."
De familie Theunissen is bijna klaar met de tramhalte bij Westraven, maar het zal nog even duren voordat je er op de tram kan stoppen. Ron van Dopperen, woordvoerder voor de provincie Utrecht, zegt: "Als alles meezit kunnen we de trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein zuid vanaf eind september weer in gebruik nemen."

Een trotse vader

Jordy draaide eerder wel eens losse diensten, maar het is de eerste keer dat hij langere tijd aan een project werkt. André: "Ik was eerst een beetje bang dat hij het niet leuk zou vinden, maar dat is gelukkig niet zo. Hij leert snel en pakt het goed op. Ik heb het hem nog niet verteld, maar ik ben wel heel trots op hem ja. Als we straks klaar zijn ga ik hem die veer wel toedoen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.