RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klassiek, metal, jazz en pop: alle livemuziek weer in TivoliVredeburg te horen

1/3
UTRECHT - Mogen we weer? Kan het weer? Ja, we mogen en kunnen weer. TivoliVredenburg heeft een veilig concept bedacht waarbij een beperkt aantal bezoekers (50 per keer) live muziek kan zien en horen. Het concept Walk the Line is een uniek concept in Nederland en is vooral mogelijk vanwege de vele zalen in het gebouw van TivoliVredenburg.

Als bezoeker krijg je vier verschillinde artiesten te zien in vier verschillende zalen. De artiesten treden ruim een kwartier op. Een gids leidt je dan rond naar het volgende optreden. Vervolgens kan er weer een nieuwe groep naar binnen. In totaal kunnen er op een dag 9 groepen worden rondgeleid. Dat zijn 450 bezoekers op een dag. Voor TivoliVredenburg is dat niet zo veel (in de grote zaal passen doorgaans 2000 mensen) maar optredens bijwonen is dus wel weer mogelijk.

 Vic Willems speelt 15 minuten in de Grote Zaal Vic Willems speelt 15 minuten in de Grote Zaal | Foto: RTV Utrecht

Voor de artiesten is het best zwaar om 9 keer per dag op te treden. Daarom verspreiden ze hun shows over twee dagen: vier keer 's middags en de volgende dag vijf keer. Van te voren weet het publiek niet wat ze krijgen te horen en te zien. Op donderdags en vrijdags kan het van alles zijn: klassiek, jazz, pop, of alles door elkaar heen.

Meer weten over hoe het met het TivoliVredenburg gaat in coronatijd? Luister de podcast Wielaert gaat aan.

Walk the LIne in TivoliVredenburg

Dit verhaal komt uit het programma Route C. Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -