Animatieteams profiteren van drukte op campings door corona

PROVINCIE UTRECHT - Veel Nederlanders gaan deze zomer op vakantie in eigen land. Dat is ook goed te merken op de kampeergebieden in onze regio. Animatieteams hebben hun handen vol aan de vele kinderen op de campings.
De kinderen op camping de Zeven Linden in Baarn zijn blij met de activiteiten.
De kinderen op camping de Zeven Linden in Baarn zijn blij met de activiteiten. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
De Zeven Linden in Baarn is een natuurkampeerterrein midden in het bos. Op dit moment zijn er ongeveer vijftig kinderen. Gea Alberts verzorgt daar samen met een collega de activiteiten. Vorige week stond ze de hele week in haar eentje. "Dat was wel even druk ja, maar wel heel gezellig hoor met alle kinderen."

Knutseluurtje

De dag start om kwart voor tien als de kinderen zich warm mogen dansen op muziek en meteen daarna begint het knutseluurtje. 's Middags wordt er gevoetbald of een een andere sport en 's avonds een kwartiertje theater voor de allerkleinsten. De iets oudere kinderen kunnen de dag afsluiten met een avondspel zoals een spooktocht. Ze zijn maar wat blij met de activiteiten. "Ik vind het heel erg leuk omdat je hier naartoe kunt komen als je je verveelt", vertelt Elise Smienk terwijl ze de knutselschaar zet in een stuk papier.
Animatieteams profiteren van drukte op campings door corona

Buitenland

Het bedrijf waar Gea Alberts voor werkt, stuurt normaal gesproken ook entertainers naar het buitenland. Landen zoals België, Italië, Frankrijk, Luxemburg en Spanje zijn populair. Maar dit jaar is er vanwege de coronacrisis in de meeste landen geen werk. Naar Frankrijk konden toch nog wel 150 medewerkers worden gestuurd.
In de grote knutseltent staat Gea ondertussen samen met de kinderen het eindresultaat te bewonderen. Een lange slinger van papier is aan elkaar geplakt. Zo wordt de tent versierd. De kinderen rennen tevreden de tent weer uit. Gea zet moe maar met een glimlach op haar gezicht de speellijst met kinderliedjes op pauze. Voor haar is en blijft dit de ideale vakantiejob. "Je bent de hele dag met kinderen op een vakantiepark, je krijgt als het ware betaald voor vakantie. Wat wil je nog meer?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.