RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Vrijheidstocht' tegen coronaregels in Amersfoort, gemeente verwacht paar honderd demonstranten

AMERSFOORT - In Amersfoort vindt zaterdag een demonstratie plaats door Vrijheid en Verbinding Amersfoort. De actiegroep is tegen de anderhalvemetermaatregel en andere coronaregels.

De gemeente Amersfoort zegt enkele honderden mensen te verwachten en goed contact te hebben met de organisatie van het protest. Tijdens de demonstratie wordt van de deelnemers wel verwacht dat zij zich houden aan de coronaregels.

'Bewustzijn creëren'
Op de Facebookpagina van de organisatie hebben nu rond de 130 personen aangegeven dat ze morgen aanwezig zijn. Nog eens 720 mensen zeggen interesse te hebben. De organisatie zegt met de tocht "bewustzijn te willen creëren en te willen laten zien en horen dat het anders kan en moet". Verschillende sprekers, onder wie ook van de actiegroep Viruswaanzin, spreken het aanwezige publiek toe.

De demonstratie start morgen om 13.00 uur op het Eemplein en loopt verder via onder meer de Langestraat door het centrum van de stad. De organisatie roept deelnemers op om trommels, bloemen, stoepkrijt en andere instrumenten mee te nemen.

Kort geding
Viruswaanzin was vandaag ook in het nieuws omdat het een kort geding tegen de Nederlandse staat over het schrappen van alle coronamaatregelen verloor. In het schriftelijke vonnis van de rechtbank in Den Haag staat dat de overheid zich baseert op deskundige adviezen van het Outbreak Management Team.

Daarmee handelt de overheid voldoende zorgvuldig en zijn de vrijheidsbeperkende maatregelen niet onrechtmatig, oordeelt de rechter. Viruswaanzin eiste in het kort geding tegen de Staat dat de overheid stopt met de noodverordeningen en coronamaatregelen, waaronder de regel dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.

De actiegroep bestrijdt dat corona gevaarlijker is dan de griep en noemt andere virussen veel gevaarlijker. Viruswaanzin noemt de coronamaatregelen een inbreuk op de grondrechten van de mens.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -