RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen Olympische Spelen voor sportfan Humphry uit Maarssen: 'Had al 22 tickets'


WOERDEN - Niet alleen voor topsporters is het een raar weekend, ook topsportfans worden wakker met de gedachte dat de Olympische Spelen dit weekend zouden moeten beginnen. Een van hen is Humphry van Asdonck. Hij had de tickets voor Tokio al gekocht, maar zit noodgedwongen thuis in Maarssen.

Tokio zou de derde keer zijn dat hij de Olympische Spelen bezoekt. En hij verheugde zich al op een overvol schema: bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro bezocht hij bijvoorbeeld 48 evenementen. Ook voor Tokio had hij al flink wat tickets aangekocht. En hoewel de Spelen dit jaar niet doorgaan, blijft hij kaartjes kopen. Zo tikte hij gisterochtend nog tickets op de kop voor de finale van het dameshockey.

Het valt onder zijn tactiek: stukje bij beetje spaart hij zijn tickets bij elkaar. "De ene keer koop je een vliegticket, die was nu voor Japan wel wat duurder dan Brazilië. En een andere keer koop je tickets zoals nu voor de hockeyfinale. Die was 98 euro. Dus als je het in stukjes verspreidt is het wel te doen."

 Humphry met de Utrechtse handballer Laura van der Heijden Humphry met de Utrechtse handballer Laura van der Heijden | Foto: Humphry van Asdonk

Alles bij elkaar kost zo'n Olympische trip toch wel een lieve duit. Drie weken in een appartement in Tokyo: 2500 euro, vliegticket: 1100 euro, toegangskaarten voor wedstrijden: 2500 ŕ 3000 euro. "Maar ik heb dan ook wel goeie", zegt de Maarssenaar. "Sommige zijn ook duurder, zoals het damesvoetbal." Gelukkig voor de sportgek heeft hij het geld voor de vliegtickets en de aanbetaling voor zijn appartement teruggekregen toen bekend werd dat de Olympische Spelen vanwege corona niet doorgaan. Het toernooi is een jaar verplaatst, nieuwe startdatum: vrijdag 23 juli 2021.

De 22 tickets die Humphry nu al heeft gekocht blijven waarschijnlijk ook dan geldig. Al doet hij het voorlopig wel iets rustiger aan met het kopen van nieuwe kaartjes. Hij hoopt dat de prijzen gaan dalen door het coronavirus.

Tijdens de oefening van Epke was het muisstil. Iedereen wist dat het een heel bijzonder moment was."
Humphry van Asdonck over de turnfinale van Epke Zonderland

Na de Spelen in Londen en Rio de Janeiro zou het de derde keer worden dat Van Asdonck, kind van een sportgekke familie, op reis gaat om bij de Spelen te zijn. Hij speelde zelf handbal op het hoogste niveau in Nederland. Twaalf jaar geleden stopte hij. "Het kost geld en tijd, en voor het buitenland ben ik niet goed genoeg." Hij koos voor een normale carričre, maar de liefde voor de sport blijft. Met de Olypische Spelen als vierjaarlijks hoogtepunt.

In Rio de Janeiro verbleef Humphry op een kilometer afstand van het handbalstadion, maar op de wedstrijddag van het Nederlands team bleek de rij voor de toegang gigantisch. "Die was wel 600 meter en daar is geen meter aan overdreven. Ik heb gewoon 400 meter voorgedrongen. De handbaldames moesten toen, ik dacht: die ga ik niet missen."

Finale Dafne Schippers
De controles bij de ingang waren strikt, eenmaal binnen in de stadions viel dat mee. "Ik zat met de finale van Dafne (Schippers, red) op de bovenste ring. Maar de beveiliging is niet zo strikt als je eenmaal binnen bent. Dus ik liep zo naar beneden. Uiteindelijk zag ik Dafne van 40 meter afstand haar race beginnen."

Humphry's absolute hoogtepunt tot nu toe is de gouden finale van Epke Zonderland in Londen. Humphry: "Echt heel gaaf, er zaten volgens mij 16.000 mensen in de O2-Arena en het was gewoon muisstil tijdens de oefening van Epke. Toen hij klaar was stond iedereen op de banken, ook de tegenstanders en de coaches. Iedereen wist dat het een heel bijzonder moment was."

We spraken Humphrey ook in 2016


Slok op een borrel
De Spelen draaien om meer dan sport: er is gezelligheid en verbroedering onder fans uit alle landen. "De sfeer is heel tof, alle landen door elkaar zonder gezeur." Dat het Holland Heineken House - waar normaal gesproken de sportdagen feestelijk worden afgesloten - er volgend jaar definitief niet bij is, scheelt voor Humphry dan ook een slok op een borrel.

Een normale Spelen gaan het in ieder geval niet worden, vermoedt de Maarssenaar. Hij vreest dat er minder publiek wordt toegelaten, of dat er minder wedstrijden worden afgewerkt. In het ergste geval worden de Spelen in 2021 weer afgelast. Humphry blijft positief: "Dan is over drie jaar Parijs alweer."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -