RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse horeca volgt coronamaatregelen onvoldoende op, gemeente gaat streng controleren

UTRECHT - In Utrecht volgen horecazaken de coronaregels onvoldoende op. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat de Utrechtse horeca daarom streng gecontroleerd zal worden. Horeca-ondernemers zijn er verantwoordelijk voor dat gasten de regels naleven, maar steeds meer mensen hebben moeite met onder meer de anderhalve meter afstand.

Dat constateert ook het RIVM in een gedragsonderzoek. "Op veel plekken houden steeds minder mensen 1,5 meter afstand en ook vermijden minder mensen drukke plekken", aldus het RIVM.

Utrechtse horeca
Horecaondernemers moeten er dus zelf op toezien dat gasten zich aan de regels houden, maar dat gaat niet goed volgens het college. "We hebben gemerkt dat sommige horecazaken de regels onvoldoende in acht nemen." Daarom wordt er streng gehandhaafd op de naleving van de coronaregels.

Het gaat daarbij vooral om het houden van 1,5 meter afstand, tenzij je een huishouden bent. Sinds 1 juli hoef je namelijk tot 100 personen niet meer verplicht te reserveren en hoeven cafés en restaurants geen gezondheidscheck te doen. Iedereen heeft een vaste zitplaats, maar er is geen maximum aan het aantal mensen binnen, als je maar voldoende afstand kan houden.

Jongeren
Het college benoemt ook dat ze extra op jongeren gaan letten. Die blijven deze zomer in de stad omdat ze niet op vakantie gaan. Het flexteam van THOR (Toezicht en Handhaving) wordt daarom ingezet "op hotspots waar veel jongeren zijn".

Donderdag deed waarnemend burgemeester Den Oudsten al een oproep aan alle inwoners van de provincie om zich aan de coronamaatregelen te houden. "Houd anderhalve meter afstand, was uw handen en vermijd drukke plekken. Als u denkt dat u mogelijk besmet bent, bel dan 0800-1202 en vraag een test aan", benadrukt Den Oudsten in een video.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -