Podcast Wielaert gaat aan: 'We deden een pizza en coronabiertje en daarna deden we het licht uit'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Sinds het uitbreken van het coronavirus is TivoliVredenburg 300.000 tot 400.000 bezoekers misgelopen. Circa 600 concerten en evenementen werden afgelast en het muziekcentrum moest ongeveer 150.000 kaartverkopers bereiken om te vertellen dat hun concert werd afgezegd. Dat zegt directeur Jeroen Bartelse van TivoliVredenburg in de podcast 'Wielaert gaat aan'.
Premier Rutte kondigde medio maart een intelligente lockdown aan. Dat betekende dat de complete programmering van het Utrechtse muziekcentrum op z'n gat lag. Bartelse over die avond: "We hadden meteen alles klaarstaan om het publiek op de hoogte te brengen. Die dag zit je met het team op kantoor een paar uur te werken en ik geloof dat we om 22.00 uur pizza hadden met een coronabiertje en daarna deden we het licht uit."

Hard werken

In de nieuwe podcast, die in aanwezigheid van publiek werd opgenomen in de Openbare Bibliotheek in Utrecht, zijn verder stadsdichter Ruben van Gogh en kunstenaar Frank Halmans te gast. Zij vertellen onder meer hoe zij de coronacrisis tot nu toe doorgekomen zijn. Voor Halmans betekende dat een periode van hard werken. "De ruis van een volle agenda was weg en ik had onbeperkte tijd om door te werken."
Van Gogh vertelt waar hij zijn tijd mee vulde: "Ik heb in april en mei twee edities van een digitale nieuwsbrief gemaakt, waarin ik iedere dag een van mijn bestaande gedichten rondstuurde, voorzien van een artikeltje. Voor de tweede sessie, die heette Flessenpost 2.0, schreef ik een nieuw gedicht. Dat heeft me structuur gebracht. Iedere ochtend ging ik aan de slag en kwam ik in contact met mensen. Zo hoefde ik geen aanspraak te maken op een uitkering", aldus Van Gogh. De stadsdichter vertelt ook over zijn nieuwe kunstwerk op de eerste verdieping van de bibliotheek.
De podcast is hier te luisteren:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.