Politie wil het bij gesprek laten, maar Amersfoorter beledigt agenten en eindigt in de boeien

Archief.
Archief. © Pixabay
AMERSFOORT - De politie wilde het bij een gesprek laten, maar een 25-jarige man in Amersfoort kon zich gisteren niet inhouden. Hij beledigde de agenten die bij hem aan de deur kwamen waarop hij werd aangehouden. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond.
Aanleiding van de aanhouding was een melding rond 7.00 uur van overlast door lachgasgebruikers in de buurt van het Isoldepad. Daar troffen agenten een verlaten auto aan met in de bosjes een fles lachgas.
Omdat agenten benieuwd waren wat er met de auto aan de hand was, gingen ze naar het adres van de eigenaar. Daar werd open gedaan door een 25-jarige man die vertelde helemaal geen zin te hebben in een gesprek met de politie op de vroege ochtend.
Toen het gesprek al op zijn einde liep, vond de man het bovendien ook nog eens nodig de agenten te beledigen. Daarop moest hij zijn identiteitsbewijs laten zien, en werden de agenten weer getrakteerd op een paar verwensingen. De agenten vonden het toen genoeg geweest en hebben de man aangehouden. Hij verzette zich daarbij zo hevig dat twee agenten lichtgewond raakten.
De politie meldde het voorval op Facebook en voegde daar toe: "Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.