RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoger beroep in zaak Miranda Zitman, OM vindt straf te laag

SOEST - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf die aan Bart B. is opgelegd voor het doden van Miranda Zitman. Bart B. werd veroordeeld tot 18 jaar cel, maar dat vindt het OM te laag.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Miranda Zitman werd eind december 2018 in haar huis in Soest door haar partner B. om het leven gebracht met meerdere slagen op haar hoofd en lichaam, mogelijk gecombineerd met verstikking.

Daarna heeft B. haar lichaam in stukken gezaagd. Lichaamsdelen van de vrouw werden enkele weken na de moord gevonden in een koffer bij het IJ in Amsterdam en in haar eigen tuin aan de Lange Brinkweg in Soest.

Niet verkroppen
Volgens de officier van Justitie kon B. het niet verkroppen dat het slachtoffer naar Canada zou gaan om haar gevoelens voor een oude liefde te onderzoeken. Het stel leefde al jaren als broer en zus, ze hadden 19 jaar een relatie. Na de dood van Miranda verdween er veel geld van haar rekening. Er werd 116.000 overgemaakt van Miranda's rekening naar de gezamenlijke rekening en een rekening van Bart B.

Het OM eiste eerder en onvoorwaardelijke celstraf van 20 jaar vanwege doodslag. Hoewel er veel aanwijzingen waren voor een vooropgezet plan, was er niet genoeg sluitend bewijs om van moord uit te gaan.

Opwelling
De rechtbank veroordeelde B. begin juli tot 18 jaar cel. Volgens de rechter heeft B. gehandeld in een opwelling en niet met voorbedachten rade. De rechtbank achtte ook niet bewezen dat het motief om Zitman om het leven te brengen haar geld is geweest.

De familie van het slachtoffer liet eerder al weten zeer ontevreden te zijn over de uitspraak van de rechter. Bart B. is zelf niet in hoger beroep gegaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -