Coronaproof drive-in bioscoop in Vianen: 'We voorkomen zo veel mogelijk contactmomenten'

Initiatiefnemer Jaap op de plek waar zondag de drive-in bioscoop staat.
Initiatiefnemer Jaap op de plek waar zondag de drive-in bioscoop staat. © Romi Tweebeeke
VIANEN - Op steeds meer plekken in Nederland worden 'coronaproof' drive-in bioscopen neergezet. Zondag is de eerste in onze provincie een feit. In Vianen kunnen mensen vanuit hun autostoelen naar een scherm van zes bij drieënhalve meter kijken. En als ze iets willen eten of drinken wordt dat bezorgd via het autoraampje.
Het idee komt van Jaap van Eggelen. In het dagelijks leven werkt hij als producent bij evenementen. "Toen alle evenementen werden stopgezet is al mijn werk gestopt. Ik ging van een zomer met vijf festivals naar een zomer met nul festivals."
Omdat lokale ondernemers garant staan heb ik dit kunnen doorzetten
Initiatiefnemer Jaap van Eggelen
De inwoner van Vianen had geen zin in stilzitten, dus klopte hij aan bij de gemeente. Die stelde een stuk bouwgrond op bedrijventerrein Gaasperwaard beschikbaar die geschikt is voor het huisvesten van 125 auto's en een groot LED-scherm. Ondertussen vond Van Eggelen enkele sponsors. "Omdat lokale ondernemers garant staan heb ik dit kunnen doorzetten."
Er worden zondag drie films vertoond: eerst kinderfilm Mees Kees In De Wolken, daarna klassieker Forrest Gump en tot slot griezelfilm Jurassic Park. "De meeste drive-in bioscopen die nu in Nederland zijn kozen voor Grease, maar dat vonden wij iets te afgezaagd."
De ambitie is wel om het terug te laten keren als het succesvol wordt. Denk aan een drive-in theater
Initiatiefnemer Jaap van Eggelen
Bezoekers kunnen online een plekje reserveren en eventueel ook een diner. Daarnaast kunnen ze vanuit hun auto via WhatsApp hapjes en drankjes bestellen. Die komt een serveerder dan naar het autoraampje brengen. "We voorkomen zo veel mogelijk contactmomenten."
De kaartverkoop loopt goed, zegt Van Eggelen. Bovendien heeft hij veel plezier met de organisatie. Maar er komt geen permanente drive-in bioscoop. "Dan moet je gaan samenwerken met een bioscoop. We hebben geen filmlicensies van bijvoorbeeld Disney of Fox. De ambitie is wel om het terug te laten keren als het succesvol wordt. Denk aan een drive-in theater. Dat zou leuk zijn in de nazomer." De drive-in bioscoop komt bij de rotonde langs de Hoefslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.