RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse (74) die huis kwijtraakte door dealende zoon mag toch weer terug

AMERSFOORT - Een 74-jarige Amersfoortse kan voorlopig haar huurhuis weer in. De gemeente heeft besloten de sluiting op te heffen die werd ingesteld na een grote drugsvondst in het pand aan de Grote Beer. Die drugs waren door de zoon van de vrouw verstopt terwijl zijn moeder in Marokko verbleef.

GroenLinks-raadslid Youssef el-Messaoudi sprong in de bres voor de vrouw en bevestigt aan RTV Utrecht dat de woning vanaf woensdag weer wordt opengesteld. Hij zegt dat de vrouw en haar familie blij zijn dat de burgemeester zijn menselijke kant heeft laten zien. "Maar de vrouw is nog niet veilig in de zin dat ze definitief in haar woning kan blijven, de civiele procedure loopt nog wel."

Die procedure is aangespannen door woningbouwvereniging Alliantie, dat zegde de huur op na de sluiting door de gemeente omdat de vereniging een zerotolerancebeleid voert. De rechter besliste eerder al dat die beslissing wettelijk gezien in orde was.

Alliantie gaf echter ook aan de beslissing mogelijk te heroverwegen in het geval de gemeente zou besluiten de deur voor de vrouw weer te openen. Dat is dus gebeurd. Een woordvoerder van Alliantie laat weten dat er ondertussen druk wordt vergaderd over de situatie en hoopt zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven of de vrouw definitief in haar huis kan blijven.

Volgens raadslid El-Messaoudi zou dat het beste zijn voor iedereen. In het geval zij haar huis toch zou moeten verlaten moet ze namelijk weer op zoek naar een nieuwe woning. "We kennen allemaal de overhitte woningmarkt, het is ontzettend moeilijk om aan een nieuwe woning te komen. Ze moet dan gebruik maken van urgentie waardoor je andere mensen weer wegdrukt. Dan ken je alleen maar verliezers."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -