Corona dwingt Qbuzz tot inkrimpen: 'We doen alles om zo veel mogelijk banen te behouden'

© u-ov.info
PROVINCIE UTRECHT - Vervoersbedrijf Qbuzz, dat in Utrecht werkt onder de naam U-OV, gaat afscheid nemen van medewerkers. Volgens directeur Gerrit Spijksma is het 'niet leuk, maar noodzakelijk' dat er mensen vertrekken. Als gevolg van de coronacrisis reizen een stuk minder mensen met de bus of de tram.
Spijksma richt zich in een interne videoboodschap tot zijn werknemers. Daarin zegt hij zich zorgen te maken over de lege voertuigen. "Minder vraag naar openbaar vervoer betekent uiteindelijk ook dat er minder bussen en mensen nodig zijn. Maar wees ervan overtuigd dat wij er alles aan zullen doen om zo veel mogelijk banen te behouden."
Minder vraag naar openbaar vervoer betekent uiteindelijk ook dat er minder bussen en mensen nodig zijn.
Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma
Op dit moment wordt gekeken hoe de dienstregeling voor 2021 eruit komt te zien. Spijksma zegt dus nog niet hoe veel medewerkers het bedrijf moeten verlaten. Wel vertelt hij dat de toekomstplannen 'zo slim mogelijk' worden gemaakt waardoor 'voor zo veel mogelijk mensen plek zal blijven'.
Waarschijnlijk wordt in september meer duidelijk over de mogelijke ontslagronde. Ook worden er informatiebijeenkomsten gepland voor medewerkers.
Qbuzz verzorgt het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht onder de naam U-OV. Het hoofdkantoor zit bij station Amersfoort. Daarnaast regelt Qbuzz ook busvervoer in Groningen en Drenthe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.