RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse tippelzone weer open: 'Wanneer een klant corona lijkt te hebben, doe ik niks'

1/2
UTRECHT - Vanaf 19.00 uur vanavond is de tippelzone aan de Europalaan weer open. Door het coronavirus was prostitutie op De Baan de afgelopen maanden niet toegestaan. Voor de sekswerkers is het fijn dat ze weer kunnen werken, maar tegelijkertijd is het ook spannend, vertelt Irina: "In ons beroep is het moeilijk om je aan de maatregelen te houden omdat het contact dichtbij is. Maar je moet nooit vergeten dat het niet volgen van de instructies gevaarlijk is voor jezelf en voor de klant."

'Voor ons is het extra moeilijk omdat je contact met de klant moet hebben'


De tippelzone kan weer open wanneer sekswerkers en klanten zich goed aan de maatregelen houden. Zo vragen de prostituees hun klant of ze klachten hebben en zijn er maatregelen getroffen in de "huiskamer", waar de sekswerkers even op adem kunnen komen. "Wanneer een klant corona lijkt te hebben, doe ik natuurlijk niks. Maar de realiteit is dat sommige mensen niet de waarheid zullen spreken. Elk beroep brengt op dit moment een risico met zich mee. In ons geval is dat ook zo," vertelt Irina.

Medewerkers van Belle Hulpverlening die de sekswerkers ondersteunen zijn ook opgelucht dat de tippelzone weer open gaat, vertelt Minke Fischer. "Omdat de vrouwen en mannen die hier werken hier echt hun inkomen uithalen. Er is een kwetsbare groep die verslaafd is aan drugs en die hiermee de verslaving financiert. En op dit moment leven deze mensen echt aan de onderkant van de samenleving omdat er geen inkomsten zijn."

Fischer hoopt dat de klanten die mogelijk corona hebben ook echt thuis blijven. "Er wordt toch altijd ingewikkeld gekeken naar het beroep sekswerk. Maar de mensen die hier werken zijn ook gewoon mensen en we hopen echt dat de klanten rekening met ze houden en voorzichtig met ze zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -