RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw iets meer coronabemettingen in provincie, RIVM: 'Situatie weinig veranderd'

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen twee weken zijn in de provincie Utrecht 183 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Vorige week lag het aantal besmettingen op 153 in veertien dagen.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Sinds 14 juli zijn verder twee personen in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Eveneens twee personen zijn in deze periode aan de gevolgen van het virus overleden.

In totaal is het coronavirus sinds de start van de uitbraak nu bij 4302 mensen in de provincie vasgesteld. Van hen werden er 891 opgenomen in het ziekenhuis, 430 personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.Landelijke cijfers
Landelijk is er eveneens een stijging te zien in het aantal besmettingen. Daarin gaat het om de cijfers van afgelopen week, in plaats van over de afgelopen twee weken.

De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 1329 besmettingen. Dat waren er een week eerder 987. Weer een week daarvoor waren dat er nog 534.

Het aantal gemelde ziekenhuisopnames steeg van 19 naar 23 en het aantal doorgegeven sterfgevallen van 7 naar 9. De cijfers komen soms met wat vertraging binnen bij het RIVM. Tussen de nieuwe meldingen kunnen dus gevallen van langer geleden zitten.Reproductiegetal
Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, steeg ook. Het is nu 1,40. Dat betekent dat 100 coronapatiŽnten gemiddeld 140 anderen besmetten. Vorige week was dit getal 1,29. De manier van berekenen betekent dat het ook net iets hoger of iets lager kan zijn.

Die bovengrens is in de afgelopen week niet veranderd. "Dat geeft aan dat de situatie weinig veranderd is in een week tijd", aldus het RIVM. Als het getal boven de 1 is, breidt het virus zich uit. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.

Aura Timen van het Centrum Landelijke CoŲrdinatie Infectieziektebestrijding noemde de cijfers van vorige week nog 'verontrustend' en 'een wake-upcall'. Nu is zij positiever, zegt zij tegen de NOS: "Deze cijfers zijn een geruststelling. We zien deze week nog steeds een toename, maar het gaat minder snel dan vorige week."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -