RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blik op Overvecht: 'Als een jongere iets verkeerds doet, schreeuwt ie om aandacht'

UTRECHT - "De jongeren hier zijn best hele lieve jongens, maar er zijn geen organisaties die hen helpen. Dat mis ik enorm." In de derde aflevering van de podcastserie 'Blik op Overvecht' is Fatiha Benazzi aan het woord. Ze is buurtmoeder bij de Themadreven in Overvecht en kent de jongens goed.In december gaat Fatiha de straat op, met de buurtvaders en in samenwerking met de politie en jongerenorganisaties. Op die manier proberen ze overlast door bijvoorbeeld vuurwerk in de wijk te voorkomen. Met haar 1 meter 56 stapt ze met gemak op de jongeren af. "Eerst zeg ik goeiedag en daarna zeg ik van: 'Jongens leuk dat jullie hier zijn, maar mag het wat rustiger' en dan zeggen ze: 'Het is goed buurvrouw'."

Voldoening
Benazzi is vrijwilligster bij veel instanties in de wijk Overvecht. Ze voelt zich betrokken. "Het geeft mij heel veel voldoening en zo draag ik een steentje bij aan de maatschappij." Ze vindt dat er veel te weinig wordt gedaan voor de jongeren in haar buurt. "Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal niet alleen van de ouders. Op school leren ze goeie dingen, thuis leren ze goeie dingen, maar op straat heb je totaal andere cultuur."

Saamhorigheid
Volgens Benazzi is de saamhorigheid in de wijk groot. Dat merkte ze zelf toen er negen jaar geleden brand bij haar was uitgebroken. "Alle buren kwamen bij elkaar en vroegen van hoe gaat het met jullie? Hebben jullie iets nodig. Dat hebben de organisaties niet gedaan." Tijdens het gesprek met Benazzi valt vooral op dat de mensen in de buurt zich in de steek gelaten voelen door de instanties.

Dit is de derde aflevering van de podcastserie 'Blik op Overvecht' , hieronder zijn de eerdere afleveringen te vinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -