RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden verplaatst coronateststraat naar gemeentehuis na protest buren

WOERDEN - Woerden heeft een nieuwe locatie gevonden voor de coronateststraat: op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Eerst zou de teststraat op de Leidsestraatweg komen, maar buren maakten bezwaar.

De teststraat bij het gemeentehuis moet 10 augustus operationeel zijn. Bijkomend voordeel van de nieuwe locatie is dat er meer teststraten neergezet kunnen worden, namelijk vier. Op de eerder gekozen locatie zouden dat er twee of drie zijn. Die verruiming is volgens de gemeente belangrijk omdat de vraag naar coronatests stijgt.

"Deze locatie is veilig en voldoet aan de voorwaarden van de GGD", zegt wethouder Arjan Noorthoek. "Deze locatie is dichtbij de inwoners, net als die in de Leidsestraatweg zou zijn. Daarbij kan de teststraat ook 's avonds open. Dit was bij de locatie op de Leidsestraatweg beperkter het geval."

Vorige locatie
Aanvankelijk zou de teststraat dus op de Leidsestraatweg komen, in een oude CitroŽn-garage. Buren protesteerden daartegen omdat ze vreesden voor verkeersveiligheid. Ook waren ze bang voor coronabesmettingen in hun buurt. De straten en stoepen in de wijk zouden zo smal zijn dat bezoekers van het testcentrum makkelijk corona zouden kunnen verspreiden.

Brit van Heeswijk noemt het 'fantastisch nieuws' dat de testlocatie bij het gemeentehuis komt. Ze zit bij het actiecomitť dat bezwaar maakte tegen de teststraat in de Leidsestraatweg. "Het is boven verwachting snel. We hadden al begrepen van de gemeente dat ze hard zochten naar een alternatieve testlocatie. We zouden woensdag uitsluitsel krijgen, maar het nieuws kwam dus al vandaag. De vlag kan uit."

Van Heeswijk benadrukt dat zij en haar buren groot voorstander zijn van een teststraat in Woerden. Ze heeft een goed gevoel over de nieuwe locatie bij het gemeentehuis. "Het is goed te bereiken met de auto, fiets of lopend. Het is een centrale locatie, maar niet midden in een woonwijk."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -