Kort nieuws: Jongetje onder auto in Kamerik

REGIO - Bij een aanrijding in Kamerik is een 7-jarig jongetje gewond geraakt. Het kind stak plotseling de weg over ter hoogte van de sporthal en kwam onder een auto. De 67-jarige bestuurder kon hem niet ontwijken. De jongen is met letsel aan zijn gezicht en buik naar het ziekenhuis vervoerd.
* Twee IJsselsteiners en een man uit Schoonhoven zijn van de weg gehaald en aangehouden. Agenten ontdekten bij een controle op de Taludweg in Nieuwegein dat er in de auto een bijl, een bivakmuts en een schroevendraaier lagen Een van de mannen had nog detentie tegoed, een andere had een mes en wiet op zak.
* Opnieuw een autobrand in Nieuwegein. Woensdagavond stond aan Prof. Dr.Ornsteinlaan een personenauto in brand. De brandweer wist het vuur snel te doven, de eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. In Nieuwegein zijn de afgelopen maanden meerdere auto's in vlammen opgegaan.
* Tientallen bekeuringen, woensdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Heuvelrug. De politie controleerde in Wijk bij Duurstede, Doorn en Driebergen en hield vooral bromfietsers aan. Enkele automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de gordel of juist wel dragen van een telefoon.
* De verjaardag van de universiteit Utrecht staat vandaag in het teken van volksgezondheid. Tijdens de viering vandaag in de Domkerk worden twee eredoctoraten uitgereikt. Het is vandaag 373 jaar geleden dat de universiteit werd opgericht.
* Het Leusdense raadslid Jan Hondelink heeft woensdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij wordt onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele maatschappelijke diensten. Zo zette Hondelink zich veel in voor sport in zijn gemeente en zorgde hij dat Leusden een band kreeg met de Hongaarse stad Tt.
* In Bunnik, Odijk en Werkhoven vindt vanaf maandag onderhoud plaats aan de rioolgemalen. De werkzaamheden houden in dat de gemalen door twee aparte bedrijven worden gereinigd en geïnspecteerd.
De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.
* In Nieuwegein zijn twintig kledingstukken gestolen. Twee Amsterdammers kwamen er niet mee weg. Na een doorgegeven signalement van het winkelpersoneel zagen stadswachten de twee lopen op de Weverstede. Agenten die in de buurt waren, moest een van hen na een achtervolging met pepperspray tot bedaren brengen. Beide mannen zijn aangehouden. In de auto vond de politie de trolly met de gestolen kleding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.