Omstreden Taser gepresenteerd

SOESTERBERG - Een wapen met een stroomstoot van 50.000 volt. In Soesterberg is de omstreden Taser vandaag gedemonstreerd.
Vanaf mei krijgen alle politiekorpsen en marechaussee in Nederland het wapen op proef. De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft sterke twijfels over het nut van de invoering. De bond vroeg zich eerder deze week af of het wapen wel veilig genoeg is en meent bovendien dat het 'gat' tussen wapenstok en dienstvuurwapen afdoende is gedicht met de zogeheten bean bag, een zakje met kogeltjes. Die dient hetzelfde doel als deTaser: een verdachte tijdelijk uitschakelen om hem te kunnen overmeesteren.
De NPB wijst bovendien op de veiligheidsrisico's van de Taser. Met het wapen worden twee geleidende pijltjes aan draden afgeschoten, waardoor een stroomstoot van 50.000 volt wordt gezonden. De inzet van de Taser in het buitenland, met name de Verenigde Staten, heeft nogal eens een fatale afloop gehad. In de Amerikaanse staat Michigan overleed onlangs een 15-jarige jongen aan de gevolgen van een schot met de Taser.
Vanavond een reportage over de Taser in U Vandaag.

Omstreden Taser gepresenteerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.