Kogel is door de kerk: nieuw filmtheater op plek van oude bioscoop 't Hoogt

© Instagram Slachtstraat Filmtheater
UTRECHT - Er komt definitief een nieuw filmtheater op de plek van de voormalige bioscoop 't Hoogt in Utrecht. Het theater, dat Slachtstraat gaat heten, opent volgens de huidige planning in november 2021 de deuren. Er komen drie zalen met een capaciteit van ruim tweehonderd zitplaatsen.
Het komende jaar moet het pand vlakbij de Neude worden gerestaureerd. Het Utrechts Monumentenfonds is eigenaar van het complex.
Ondernemer Jos Stelling wordt eigenaar van Slachtstraat. Hij is ook al de baas van het Springhaver Theater en het Louis Hartlooper Complex, die ook allebei in het centrum van Utrecht zitten.
Filmtheater Slachtstraat gaat niet alleen films draaien, er komen ook culturele activiteiten zoals festivals, lezingen, cursussen en schoolvoorstellingen.
Stelling en het Utrechts Monumentenfonds noemen het 'uniek' dat ze 'in deze bijzondere tijd een dergelijke samenwerking durven aan te gaan'. In een persbericht schrijven ze: "Het Filmtheater Slachtstraat is geboren uit een gezamenlijke passie om dit unieke monumentale complex met een functie als cultureel en filmisch hart in de stad weer open te stellen voor publiek."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.