Liefdesbaby voor homo-pinguïns Amersfoort blijft uit

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
AMERSFOORT - De twee mannetjespinguïns in Dierenpark Amersfoort die samen een ei aan het uitbroeden waren blijft vooralsnog kinderloos. Het ei dat ze hadden gestolen hadden was waarschijnlijk niet bevrucht.
Het koppeltje was eind vorig jaar groot nieuws. Het homostel had op een onbewaakt moment een ei overgenomen van andere pinguïns. Homoseksualiteit komt wel vaker voor bij pinguïns, opmerkelijk was vooral dat het stel een kinderwens leek te koesteren.

Lesbisch koppel

Een paar maanden later huppelt er nog altijd geen baby-pinguïn rond het stel. Helaas voor de dieren was het ei niet bevrucht. De verzorgers weten niet welke vrouwtjespinguïn het had gelegd. Dierenverzorger Sander Drost: "We hadden toen ook een lesbisch koppel. Het kan zijn dat ze het van dat stel hebben gestolen. En die worden natuurlijk niet bevrucht."
Hoe is het nu met de homo-pinguïns die een ei hadden gestolen?
De twee mannetjespinguïns vormen nog steeds een stel en zijn nogal dominant. "Ieder paar heeft een huisje in het verblijf, maar dit stel heeft zich twee huisjes toegeëigend", vertelt Drost.

Mazzel

De dierenverzorger acht de kans klein dat het de mannetjes nog een keer zal lukken een ei te stelen. "Dan moeten ze wel goed hun best doen, ik denk dat het toen een beetje mazzel is geweest dat het hen toen is gelukt," vertelt Sander Drost.
Toch is het niet ondenkbaar dat de mannetjes ooit nog eens op een ei zullen broeden. "Mochten we een keer een pinguïnkoppel hebben met bevruchte eieren, waarbij iets gebeurt waardoor ze zelf het niet uit kunnen broeden, dan kunnen we die eieren ook overgeven aan zo'n homo-koppel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.