Moordenaars Changachi krijgen nieuwe rechters in proces Caloh Wagoh

© ANP
UTRECHT - Twee verdachten in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh krijgen nieuwe rechters. Het gaat om Guyno O. en Ferrel T. Zij zijn in een eerder proces door twee dezelfde rechters als in dit proces veroordeeld voor de moord op Hakim Changachi in de Utrechtse wijk Overvecht.
De dood van Changachi in 2017 werd bekend als de Utrechtse 'vergismoord'. De moordenaars hadden het eigenlijk voorzien op een andere bewoner van de flat aan de Faustdreef. Kort na de liquidatie werd Justin Jap Tjong doodgeschoten. Die was naar verluidt ook bij de vergismoord betrokken en zou hebben moeten 'boeten' voor de fout. Guyno O. en Ferrel T. werden later gearresteerd en kregen 26 jaar cel voor hun aandeel in het misdrijf in Overvecht.

Niet onbevangen

In het proces tegen motorclub Caloh Wagoh gaat het onder meer om de moord op Jap Tjong. Ook O. en T. worden verdacht van betrokkenheid bij deze moord. De rechtbank noemt het daarom "voorstelbaar" dat er een vrees bestaat dat de zaak van de twee "niet onbevangen behandeld kan worden". Het is niet duidelijk wanneer het proces voor hen verder gaat.
Motorclub Caloh Wagoh wordt de moordmakelaar van de onderwereld genoemd. Daar kon volgens justitie een moord op bestelling worden geregeld. De manier waarop er over mensenlevens wordt gesproken is volgens de officier van justitie "ronduit schokkend". Het 50-jarige Caloh Wagoh-kopstuk Delano R. is hoofdverdachte. Hij zou meerdere moordcommando's hebben aangestuurd.

Ridouan T.

De in december in Dubai opgepakte Ridouan T. zou de belangrijkste 'klant' van de bende zijn geweest. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of het hem in deze zaak gaat vervolgen. T. wordt al vervolgd in een ander, zeer omvangrijk liquidatieproces, Marengo geheten. Ook dat draait om een reeks criminele afrekeningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.